Presunúť na hlavný obsah

Inšpirujte sa Milánom: Kuriatkové risotto

Recepty

Rizoto ako ho nepoznáte zo školskej jedálne.

Pre 4 osoby potrebujeme:

olivový olej
maslo
1,5l kuracieho vývaru
250 g ryže Arborio
0,2l bieleho suchého vína
1 žltá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
350 g mrazených húb kuriatok
hrsť strúhaného parmezánu

Postup:
Na masle s trochou olivového oleja opražíme kuriatka a dáme nabok. V hrnci roztopíme maslo s olivovým olejom, opražíme cibuľu s roztlačeným cesnakom a pridáme ryžu, ktorú chvíľu opražíme a zalejeme vínom. Miešame, kým sa víno neodparí. Vývar privedieme do varu, zalejeme ním ryžu a dusíme na miernom ohni 20 min. Keď je ryža uvarená, pridáme uvarené kuriatka bez šťavy, parmezán a premiešame.

Náš tip:
Ryža Arborio má guľaté, perličkovité zrná a po uvarení vytvára krémovitú hmotu, pretože veľmi hojne vstrebáva vodu. Práve z tejto ryže pripravujú Taliani svoje povestné rizotá.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Erik Šaškovič, šéfkuchár Cremerie Milano v bratislavskom River Parku
Foto: Robert Hüttner pre Pravdu