Presunúť na hlavný obsah

Recept: Brownies s kávovou šľahačkou

Recepty

Tradičné americké brownies netradične po slovensky.

Na 10 porcií potrebujeme:

Cesto
120 g čokolády
120 g masla
3 vajcia
230 g cukru
80 g hladkej múky
30 g kakaa

Šľahačka
250 g smotany na šľahanie 33 %
1 bal. vanilínového cukru
1/2 kl zrnkovej kávy
1 kl instantnej kávy
1 bal. stužovača Smetafix

Malinová omáčka
250 g mrazených malín
šťava z 1/2 citróna
2 PL zlatého klasu
80 g cukru
0,5 dl vody

Postup:
Cesto:
Čokoládu s maslom rozpustíme nad parou. Vajcia s cukrom vymiešame, postupne pridáme čokoládu. Nakoniec múku s kakaom. Cesto rozotrieme na papier a pečieme pri teplote 200 °C sedem minút. Z cesta vykrojíme srdiečka alebo iné tvary, ktoré uložíme na tanier. Prelejeme omáčkou (Maliny zalejeme vodou, pridáme cukor a šťavu z citróna, necháme zovrieť. Omáčku zahustíme zlatým klasom rozmiešaným v troške vody.) Dozdobíme kávovou šľahačkou (Smotanu vyšľaháme so stužovačom, pridáme obe kávy a vanilínový cukor).

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Juraj Michalič pre Pravdu
Dezert pripravila: Dáša Korenková, šéfcukrárka hotela International vo Veľkej Lomnici
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu