Presunúť na hlavný obsah

Sladká bodka. Mňam! Lievance s tvarohom

Recepty

Sobotňajší obed alebo overená ľudová pochúťka za malou hostinou?

Príprava: 10 minút

Náročnosť: pre začiatočníkov

Potrebujeme:
0,5 l mlieka
2 vajcia
100 g cukru
50 g vanilkového cukru
škorica
300 g hladkej múky
jahodový lekvár
tvaroh

Postup:
Z mlieka, cukru, škorice, žĺtok a múky vymiešame hladké cestíčko (ako na palacinky, len trochu hustejšie). Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cestíčka. Na panvičke na lievance opekáme 1 minútu z každej strany. Podávame s lekvárom a tvarohom.

Náš tip:
Do cestíčka môžeme nastrúhať jablko, lievance budú chutnejšie a vláčnejšie.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Marek Petrán, chef de cuisine Elesko restaurant & wine bar v Modre
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu