Päť potravín, ktoré zrýchlia spaľovanie
Nielen cvičenie či dostatok tekutín napomáha nášmu metabolizmu k správnemu fungovaniu a štíhlej línii.
Pokiaľ do svojho jedálnička zaradíte nasledujúce potraviny, v spojení s pravidelnou fyzickou aktivitou a správnym pitným režimom sa efekt rýchleho spaľovania ešte zefektívni.
Tuniak
Obsahuje omega 3- mastné kyseliny, ktoré podporujú v tele produkciu leptínu. Ide o látku, ktorá v nás vyvoláva pocit sýtosti. Podobné účinky má aj makrela, sardinky či haringy.
Čili papričky
Capsaicín je látka, ktorú obsahujú štipľavé papričky a ktorá sa podieľa na zrýchlení metabolizmu po ich konzumácii. Podľa vedeckých záverov metabolizmus zrýchlia až o 25 percent a to až na tri hodiny po dojedení.
Grapefruit
Obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú v tele udržiavať hladinu cukru v optimálnom stave a zároveň napomáhajú inzulínu pracovať efektívnejšie. Vedci tiež dávnejšie potvrdili, že grapefruit napomáha spaľovaniu kalórií, hoci stále neupresnili, na základe akého chemického procesu v tele k tomu pôsobením grapefruitu dochádza.
Ovsené vločky
Pomáhajú zasýtiť a zlikvidovať pocit hladu, ale zároveň svojím zložením telo viac "zaťažujú" v pozitívnom zmysle. Musíme totiž vynaložiť viac energie na ich spracovanie a tak telo spáli viac kalórií.
Zelený čaj
vedci potvrdili, že ľudia, ktorí pravidelne cvičia a pritom pijú denne zelený čaj, spália viac kalórií ako cvičenci, ktorí čaj nepijú. Tri šálky denne vraj telu zlikvidujú osemdesiat kalórií.
Text: lp, pre oŽene.sk
Foto: SHUTTERSTOCK