Presunúť na hlavný obsah

Silvester v znamení jeleniny: Skúste plnené roládky

Recepty

Už viete, čo naservírujete rodine v rámci silvestrovského menu? Čo tak skúsiť pochúťku z jeleniny.

Jelenie roládky s divinovo-syrovou plnkou

Suroviny:
- 450 g jelenieho chrbta bez kosti
- 100 g údeného jelenieho stehna
- 50 g ovčieho syra
-  500 g zemiakov
- 200 g syra eidam
- 4 vajcia
- 4 lyžice masla
- mletý muškátový orech, mleté čierne korenie, soľ

Postup:
Uvarené zemiaky pretlačíme, bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Žĺtky zmiešame so zemiakmi, dochutíme a pridáme sneh. Masu vložíme do formičky a pečieme v rozpálenej rúre na 180 °C asi 10 až 12 minút. Mäso odblaníme, nakrájame na porcie a naklepeme. Osolíme, okoreníme a naplníme plátkami udeného mäsa, syra a zatočíme do roládky. Opekáme z každej strany 3-4 minúty. Mäso potom vyberieme a výpek posypeme mukou a podlejeme vývarom. Prevaríme a omáčkou prelejeme mäso.

 

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text pripravil: Juraj Michalič pre Pravdu
Jedlo uvaril: Mário Dani, šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu