Presunúť na hlavný obsah

Recept: Tvarohové knedličky s jahodami

Recepty

Nezabúdajme na dobroty z babičkinej kuchyne.

Príprava: 60 minút

Náročnosť: pre začiatočníkov

Potrebujeme:
300 g mäkkého tvarohu
3 dl mlieka
900 g hrubej múky
1 kg jahôd
300 g tvarohu strúhaného
300 g cukru múčky
300 g masla na poliatie knedlí
100 g masla do cesta
3 vajcia
štipka soli

Postup:
Zmäknuté maslo vyšľaháme metlou a pridáme k nemu vajce, soľ, prelisovaný mäkký tvaroh a väčšiu časť mlieka. Zmes starostlivo rozmiešame, pridáme hrubú múku (trochu múky si necháme na posypanie dosky a vaľkanie cesta). Do cesta prilejeme zvyšok mlieka a cesto vypracujeme a vyvaľkáme na tenší plát, nakrájame na štvorčeky asi 4x4 cm a na ne kladieme opláchnuté jahody, ktoré starostlivo zabalíme a vytvarujeme knedle. Knedle vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody a pomaly varíme, nezabudneme niekoľkokrát opatrne premiešať, aby sa neprichytili ku dnu nádoby. Varíme približne 5 minút. Pred podávaním posypeme knedle jemne nastrúhaným tvarohom a práškovým cukrom a prelejeme rozpusteným maslom.

Náš tip:
Knedle možno plniť všetkými možnými druhmi ovocia.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: šéfkuchár Michal Pažák, executive chef skupiny Al Dente Group (reštaurácie Prešburg, Al dente a Cantina)
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu