Presunúť na hlavný obsah

Teplý zemiakový šalát - skúste zmenu, ktorá vám zachutí

Recepty

Zemiakový šalát zvykneme pripravovať na studeno. Jeho teplá verzia bude určite príjemnou, a najmä chutnou, zmenou.

Teplý zemiakový šalát

Suroviny:
- 2 kg zemiakov
- soľ
- 200 g oravskej slaniny
- 200 g cibule
- 120 ml olivového oleja
- čerstvý rozmarín
- čierne mleté korenie
- 150 g citrónov

Postup:
Zemiaky v šupe uvaríme, necháme vychladnúť, očistíme a nakrájame na väčšie kusy. Citróny odšťavíme. Na troške olivového oleja urestujeme na rezančeky nakrájanú slaninku do chrumkava. Pridáme očistenú na väčšie lupene nakrájanú cibuľu a zemiaky. Osolíme, okoreníme a opekáme do zlatista. Pridáme nasekaný čerstvý rozmarín a ešte krátko opekáme. Šalát podávame ešte teplý poliaty olivovým olejom a pokvapkaný citrónovou šťavou.

Náš tip: Na prípravu šalátu sa dá použiť aj iný druh slaninky, ale veľmi chutné sú aj odrezky z parmskej alebo inej sušenej šunky.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza