Presunúť na hlavný obsah

Sedliacke mini-fondue - tridsať minút prípravy a prsty si oblížete!

Recepty

Zaujímavý kuchársky výsledok sa dá dosiahnuť aj z ľahko dostupných surovín pomocou jednoduchých postupov.

Sedliacke mini-fondue

Suroviny:
- 10 ks menších žemličiek
- 200 g oravskej slaniny
- 800 g topeného syra
- 250 g farebných paprík
- biele mleté korenie
- 120 g kyslej smotany
- čerstvá pažítka

Postup:
Zo žemlí zrežeme vršok a spodné časti vydlabeme. Slaninku nakrájame na drobné kocky a osmažíme dochrumkava. Zmiešame smotanu, topený syr, nadrobno nakrájané papriky, vychladnutú slaninku, pažítku a korenie. Tukom zo slaniny vytrieme vnútra žemličiek, naplníme syrovou zmesou. Položíme na plech a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 10 minút. Podávame horúce.

Náš tip: Do syrovej náplne môžeme pridať aj iné suroviny podľa vlastnej fantázie, napríklad nakrájanú šunku, nastrúhaný plesňový syr alebo najemno nakrájaný pór.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo uvaril: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: archív Vojtecha Artza

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk