Presunúť na hlavný obsah

Grilovaná zeleninka - pochúťka aj pre zdravím posadnutých

Recepty

Grilovať možno nielen všetky druhy mäsa vrátane rybacieho, ale aj zeleninu.

Grilovaná zelenina

Suroviny:
- 800 g baklažánu
- 800 g cukety
- 500 g cherry paradajok
- 500 g šampiňónov
- 500 g očistenej červenej cibule
- 150 g olivového oleja
- 30 g nasekaných čerstvých byliniek (tymian, vňať....)
- soľ
- čierne korenie mleté

Postup:
Baklažán a cuketu umyjeme a nakrájame na plátky, šampiňóny a cibuľu na väčšie kúsky. Paradajky umyjeme a osušíme. Všetku zeleninu dôkladne premiešame s nasekanými bylinkami, olivovým olejom, soľou a korením. Necháme ugrilovať pri teplote 200 - 220 °C a ihneď podávame.

Náš tip: Baklažán je ideálne nakrájať na kolieska, rozložiť na plech, posoliť a nechať tzv. vypotiť, aby sa stratila horkosť. Potom ho len osušíme papierovou utierkou. Zeleninu môžeme ochutiť aj prelisovaným cesnakom.

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk