Presunúť na hlavný obsah

Viac čokolády, menej vrások?

Móda a krása

Naozaj je to také jednoduché? Stačí chrúmať čokoládu a pokožka nebude tak rýchlo starnúť?

Jeden z najväčších svetových výrobcov čokolády oznámil, že vyvinul čokoládu, ktorá spomaľuje starnutie pokožky a oddiaľuje vznik vrások. Spoločnosť Barry Callebaut presviedča zákazníkov, že ak by denne zjedli dvadsať gramovú čokoládu plnú antioxidantov, spozorovali by zlepšenie kvality pokožky, jej výraznejšiu pružnosť a hydratáciu. Testy vraj tieto tvrdenia dokázali.

Nie je žiadnou novinkou, že tmavá čokoláda v malom množstve prospieva zdraviu. Vďaka vysokému obsahu antioxidantov môže jej konzumácia upravovať krvný tlak a tým zmenšovať riziko mozgovej príhody.

Švajčiarsky koncern Barry Callebaut vraj vyvinul novú technológiu, ktorá umožňuje pri výrobe čokolády uchovať čo najväčšie percento antioxidantov - flavonolov.

Nie všetci odborníci sú však skalopevne presvedčení, že antioxidanty môžu mať viditeľný vplyv na zlepšenie stavu pokožky. "Existuje množstvo výskumov, ktoré potvrdzujú, že flavonoly majú pozitívni vplyv na prekrvenie. Môžu znižovať krvný tlak a tak nepriamo predchádzať srdcovo cievnym ochoreniam. Ich vplyv na kožu však tak jednozdnačne preukázaný nie je," povedal agentúre Reuters Richard Hurrell, profesor výživy na Švajčiarskom federálnom inštitúte technológie.

Text: -nb- pre oŽene.sk, Reuters
Foto: Shutterstock