Presunúť na hlavný obsah

Nemajte zajačie úmysly, skúste cestoviny s králičím ragú

Recepty

Králičie mäso síce odrádza mnohých - možno preto, že pochádza z takého "milého" zvieratka. Ale čo tak ragú? Skúste to...

Cestoviny s králičím ragú

Suroviny:
- 400 g králičieho mäsa
- 150 g koreňovej zeleniny
- 100 g stonkového zeleru
- 1 menšia cibuľa
- 3 dl bieleho vína
- bobkový list
- petržlen
- olivový olej
- soľ + čierne korenie
- 460 g čerstvých tagliatelle
- parmezán
- maslo

Postup:
Králičie mäso očistíme a nakrájame na kocky. Na olivovom oleji orestujeme koreňovú zeleninu nakrájanú na drobné kocky, cibuľu nasekanú najemno, pridáme opečené králičie mäso, bobkový list, osolíme, okoreníme a pomaly dusíme. Podľa potreby podlievame vývarom. Cestoviny uvaríme a zamiešame do ragú, pridáme parmezán, maslo a dobre premiešame.

Náš tip:
Ragú je tradičná zmes z jemných druhov mäsa a iných prísad (víno), ktoré sa samostatne dusia alebo pečú a až potom sa zmiešajú v bielej bešamelovej omáčke. Dnes sa za ragú označuje takmer každá dusená mäsová zmes (aj guláše!).

Text pripravila: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Jedlo uvaril: Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácie Malecón a Tapas Baru v Bratislave
Foto: Robert Hüttner pre Magazín Pravdy