Presunúť na hlavný obsah

Recept: Veľkonočné medovníčky

Recepty

Medovníčky nie sú len vianočným pečivom.

Na 50 medovníčkov potrebujeme:

240 g hladkej múky
70 g kakaa
140 g práškového cukru
1 balíček Kypriaceho prášku do perníka Dr. Oetker
2 PL medu
2 vajcia

Na ozdobenie:
1 bielok na potretie

Postup:
Na prípravu cesta preosejeme na doske múku s kakaom, pridáme cukor, kypriaci prášok do perníka, med a vajcia. Vypracujeme hladké cesto. Ak sa cesto lepí, pridáme trošku múky. Cesto na pomúčenej doske vyváľame a formičkami vykrajujeme rôzne tvary. Medovníčky položíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do predhriatej rúry (v elektrickej rúre na 190 °C, v teplovzdušnej na 170 °C, v plynovej rúre stupeň 3-4). Horúce medovníčky potrieme rozšľahaným vaječným bielkom. Po vychladnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Uchovávame v uzavretej škatuli v chlade.

Náš tip:
Ak chceme, aby medovníčky vydržali mäkké, uložíme k nim polovicu jablka.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Foto: Dr. Oetker