Presunúť na hlavný obsah

Recept: Krémešové trojuholníky s čerstvou figou

Recepty

Ozdobte si sviatočný stôl kráľovským dezertom.

Potrebujeme:

0,5 kg lístkového  cesta
1 l  mlieka
300 g kryštálového cukru
2 ks vanilkového cukru
5 vajec
0,3 l šľahačky
3 ks čokolády na varenie
0,12 kg krémového prášku

Postup:
Z lístkového cesta vyvaľkáme dva rovnaké plátky, ktoré dáme na múkou poprášený plech a jemne popicháme vidličkou. Pečieme pri teplote 190 oC asi 10 - 12 minút. Upečené necháme vychladnúť. Mlieko dáme variť s 2/3 cukru a vanilkovým cukrom. Do jednej misy dáme krémový prášok, žĺtky a rozmiešame s troškou mlieka. Keď mlieko zovrie, prilejeme zmes krémového prášku a žĺtok a varíme až do zhustnutia. Ešte do horúceho pudingu zamiešame bielky vyšľahané s 1/3 kryštálového cukru. Túto zmes dáme na jeden upečený plát a rovnomerne rozotrieme a necháme vychladnúť. Medzitým vyšľaháme šľahačku. Keď je puding vychladnutý, rozotrieme šľahačku a prikryjeme horným plátkom, ktorý sme si potiahli rozpustenou čokoládou. Krájame na trojuholníky.

Náš tip:
Výborné krémeše si môžete pripraviť aj z medového cesta. Hoci je jeho príprava zložitejšia ako upečenie plátov z hotového lístkového cesta, výsledok stojí za to. Navyše, už aj to môžete kúpiť ako polotovar.

Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk

Dezert pripravil: Viliam Bokros, šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave
Foto: Robert Huttner pre Pravdu