Jedzte ako na barcelonskom korze
La Rambla je meno slávneho barcelonského korza, ktoré zásobuje živelnou energiou a dobrou náladou celý zvyšok španielskej metropoly.
Skvelú náladu človek získa aj po ochutnaní nasledujúcich delikates izraelského kuchára Ami El Ganiho, ktorý v Bratislave varí v rovnomennej reštaurácii a tapas bare. Ponúka tu nielen vynikajúce šaláty od výmyslu sveta a pochúťky ako slávny cícerový hummus - dokonca aj vo variácii so sušenými paradajkami, ale aj šťavnaté kúsky grilovaného mäsa či zeleniny napichané na špíze.
Recept: Grilované kuracie prsia obaľované v slanine
Pre 4 osoby potrebujeme:
600 g kuracích pŕs
250 g slaniny
4 PL olivového oleja
soľ
korenie
Postup:
Kuracie prsia pokrájame na kocky veľkosti 50 g. Každú kocku obalíme plátkom slaninky a napichneme na špíz. Pripravujeme na grile asi 5 minút z každej strany, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Náš tip:
Veľmi jednoduché a rýchle jedlo, ktoré očarí aj nečakanú návštevu.
Ďalšie recepty nájdete na stránke Varecha.sk
Text: Katarína Sedláková Pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Ami El Gani, šéfkuchár reštaurácie a tapas baru Rambla v Bratislave
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu