Presunúť na hlavný obsah

Recept: Tagliatelle s gorgonzolou a špenátom

Recepty

Vyskúšajte tagliatelle - široké rezance, so syrom a špenátom.

Recept pre päť osôb

500 g tagliatelle (dlhé ploché rezance, široké od 0,7 cm do 4 cm)

250 g gorgonzoly

100 ml smotany

100 g mladého špenátu

hrsť vlašských orechov

soľ

čierne korenie

parmezán

Na panvicu nalejeme smotanu, pridáme gorgonzolu a na slabom ohni varíme asi 5 minút. Potom pridáme uvarené cestoviny, ochutíme soľou a čiernym korením. Pred podávaním posypeme lístkami mladého špenátu, orechmi a strúhaným parmezánom.

Náš tip: Parmezán strúhame zľahka na jemnom strúhadle, len chvíľku pred použitím. Ak ho nastrúhame zbytočne viac, oschne. Parmezán uchovávame v chladničke, tesne zabalený do priesvitnej fólie. Nikdy ho nedávame do mrazničky, zničili by sme ho.

Text: Katarína Sedláková pre Magazín Pravdy
Foto: Ľuboš Pilc pre Pravdu