Letné ovocné pokušenie
Letnú večeru zakončite ľahkým ovocným dezertom.
Pre 4 osoby:
80 g hladkej múky
4 vaječné bielky
80 g kryštálového cukru
80 g masla
ovocie (napríklad maliny)
med
škoricový cukor
mäta
Hladkú múku, vaječné bielky, kryštálový cukor a maslo zmiešame dokopy metličkou a necháme chvíľu postáť. Rúru rozohrejeme na 190 stupňov. Na prípravu plátov potrebujeme silikónovú podložku, na ktorú polievkovou lyžicou nanesieme polotekuté cesto do kruhového tvaru s priemerom asi 8 cm. Kolieska dáme piecť do rúry, kým sa nesfarbia do zlatista, asi 3 - 5 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť. Ovocie umyjeme, podľa chuti pridáme med a mätu, prípadne trošku balzamikového octu. Dezert navrstvíme a jemne posypeme škoricovým cukrom.
Náš tip:
Dezert podávame so sorbetom alebo zmrzlinou - v teplom lete príjemne osvieži.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Jedlo pripravil: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Foto: Marek Velček pre Pravdu