Presunúť na hlavný obsah

Recept: Považský rezeň so syrom

Recepty

Vyskúšajte dnes tradičný rezeň na trochu netradičný spôsob.

600 g bravčového karé

12 g soli

0,4 g mletého čierneho korenia

1 vajce

1 dl kyslej smotany

1 dl piva

40 g hladkej múky

2 strúčiky cesnaku

majorán podľa chuti

petržlenovú vňať podľa chuti

50 g čerstvých šampiňónov

60 g zemiakov

1 dl stolového oleja

20 g údeného syra

kapiu (červenú sterilizovanú papriku)

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme. Pripravíme zemiakové cesto. Zemiaky očistíme nastrúhame najemno pridáme vajce, múku ,soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, pridáme smotanu, 1 dl piva, nadrobno nasekanú kapiu, petržlenovú vňať, nasekané šampiňóny.

Masu premiešame na hustejšie cestíčko, podľa potreby zahustíme múkou. Mäso obalíme v hladkej múke a namáčame do zemiakového cestíčka a vyprážame na oleji do tmavohneda po oboch stranách. Horúci rezeň pred podávaním posypeme kvalitným pikantným syrom. Ako príloha rôzne upravené zemiaky alebo len so zeleninovým čerstvým šalátom.

Text: Pravda
Foto: Ivan Majerský pre Pravdu