Tipy na letnú party
Čo padne v lete viac vhod ako ľahké zeleninové či ovocné jedlá?
Na obed alebo ľahkú večeru sa hodí zeleninový šalát s dressingom, orechmi, syrom či inými dobrotami. Výborným nápojom k ovociu je šumivé víno, ktoré nechá vyniknúť všetky ovocné arómy a dodáva ovociu zmyselnosť. Je len na vás, či uprednostníte kombináciu so suchým šumivým vínom alebo, naopak, sekt s vyšším obsahom cukru. Spojenie sektu s jahodami či broskyňou je priam neodolateľné. Sladký sekt tvorí skvelý pár aj s exotickým ovocím, ako je ananás, kivi či banán. Ovocie tiež patrí medzi ingredencie do miešaných nápojov. Rozmixované jahody či broskyňová šťava s polosladkým šumivým vínom je osviežujúcim nápojom na horúce letné večery.
Veľké bowle
príprava: 20 minút
pol čerstvého ananásu
3 marakuje
80 g čerstvých malín
80 g hrozna
80 g jahôd
1 kg pomarančov
40 g lístkov čerstvej mäty
0,7 l sektu Hubert De Luxe
vodka alebo rum podľa chuti
Ovocie nakrájame na malé kúsky. Mätu nakrájame na drobné kúsky. Ovocie vložíme do sklenej misky, zalejeme sektom Hubert De Luxe a podľa chuti pridáme vodku a rum. Do škrupiniek marakuje vložíme maliny a sklenú misku ozdobíme lístkami mäty.
Náš tip:
Bowle je ideálny nápoj na party. Navyše jeho prípravu zvládne naozaj aj začiatočník.
Text: Katarína Sedláková pre magazín Pravdy
Bowle pripravil: Jozef Fuska, barmanažér Trafo Music Bar
Foto: HUBERT J.E.