Presunúť na hlavný obsah

Viki Ráková: Už na základnej škole som vyvárala raňajky

Recepty

Kedy sa naučila variť Viki Ráková a aké je jej obľúbené jedlo?

Variť som začala už ako štvor- či päťročná.
Pamätám si, že som mala malý šamlík, na ktorom som stála vedľa mamky a pomáhala jej. Na prvom stupni základnej školy som už vyvárala raňajky - praženicu, hemendex, chlieb vo vajíčku.

K vareniu obedov som sa však dostala až po strednej škole. Nebola už totiž pri mne mamka, ktorá by mi varila, tak som sa do toho musela pustiť sama. Pamätám sa, že moja prvá polievka bola úplne hrozná. Snažila som sa o zeleninovú, ale dopadla strašne. Mňa to však neodradilo, naopak. Povedala som si, že sa to musím naučiť a odvtedy to ide.

Plody mora nemám veľmi rada. Upečenú rybu áno, ale surovú, to nie.
Zatiaľ som neabsolvovala žiadny kuchársky kurz. Ak by som si mala nejaký vybrať, bola by to talianska kuchyňa. Rada by som pochytila od odborníkov nejaké triky na prípravu cestovín a iných talianskych jedál.

Tip:
Mám rada klasickú slepačiu polievku alebo výdatnú kapustnicu s údeným mäskom a hríbmi. Myslím, že niekedy na obed sýta polievka úplne postačí. Ušetríte čas a zároveň sa zbytočne neprejedáte.

Zdroj: Elena Zemková pre Pravda Ženy
Foto: Robert Hüttner, Pravda