Presunúť na hlavný obsah

Milujete dobré jedlo? Máme pre vás tip

Zábava

Už onedlho sa totiž v bratislavskej Inchebe začína prestížny medzinárodný veľtrh gastronómie Danubius Gastro, ktorý prináša prehliadku toho najlepšieho z oblasti gastronómie a profesionálneho vybavenia pre gastronomické prevádzky. Neodmysliteľnou súčasťou veľtrhu sú atraktívne sprievodné podujatia, počas ktorých predvedú svoje zručnosti kuchári, barmani, baristi, pekári či cukrári. Odpozorujte od profesionálov, ktorí budú variť naživo, ich grify!

 
Veľtrh nás zavedie aj za hranice. Spoznáte exotické ovocie a zeleninu netypickú pre naše kuchyne a odborníci vás prevedú kulinárskou atmosférou niekoľkých nádherných krajín. V sprievode hudobníkov a tanečníkov z celého sveta sa dozviete, ako chutia Čína, Kuba, Francúzsko, Taliansko či Aljaška, alebo aj naše Slovensko.
 
Popri gastronomických novinkách sa nezabúda ani na tradície. Halami sa bude šíriť vôňa bratislavských rožkov, chleba či pagáčov. Príďte sa pozrieť, kto zvíťazí v ich príprave a naučte sa bratislavské rožky piecť aj vy – prichystaný je pre vás kurz pečenia tejto tradičnej regionálnej pochúťky. 
Tento ročník zaujme aj širokou ponukou vína z rôznych krajín. Zistite, ktoré víno vám chutí najviac, aký je rozdiel medzi jednotlivými odrodami a k akým jedlám sa ktorá odroda hodí najviac. 
 
Ak skôr dávate prednosť dobrej káve, rozhodne si aj vy prídete na svoje. Najlepší baristi si zmerajú sily počas Majstrovstiev Slovenska Barista 2014, pričom súťažiť sa bude aj v kategórii Latte Art, teda v kreslení vzorov do kávy nalievaním napeneného mlieka. 
Veľtrh Danubius Gastro v Inchebe otvára svoje brány vo štvrtok 30.1., pričom prvý deň a piatok dopoludnia sú vyhradené odbornej verejnosti. 

Odborná verejnosť:

štvrtok: 9.00 - 18.00
piatok: 9.00 - 13.00

Široká verejnosť:

piatok: 13.00 - 18.00
sobota: 9.00 – 18.00
nedeľa: 9.00 – 17.00