Presunúť na hlavný obsah

Tajomstvo najlepšieho tiramisu: Vyhnite sa tejto „chybe“ a zvládnete to na výbornú

Recepty

Jeden z najúžasnejších dezertov, ktorý sa vám rozplynie na jazyku. Aj také je tiramisu. Vyzerá luxusne a stojí za ním minimum námahy!

Suroviny:

2ks vajec

70 g kryštálového cukru
250 g mascarpone
250 ml presso kávy
1 balenie dlhých piškót
2 ČL kakaa
amaretto alebo môžete vyskúšať whiskey

Postup:

V prvom rade si na prípravu tiramisu uvaríme kávu, ktorú necháme vychladnúť a potom k nej pridáme likér. Následne do tejto zmesi namočíme piškóty, ale len na pár sekúnd, aby sa piškóty nerozmočili. Polovicou vláčnych piškót vyskladáme sklenenú misu.

Vyšľaháme si žĺtky z vajec spolu s kryštálovým cukrom, pridáme mascarpone, vyšľahaný sneh z bielok a likér. Všetko spolu vymiešame na krém. Ten vylejeme na prvé poschodie piškótov a naukladáme ďalšiu várku piškótov a opäť krém. Odporúča sa nechať celý dezert stuhnúť na noc do chladničky, aby zároveň piškóty zmäkli. 

FEMINITY TIP: Čo urobí tiramisu ešte lepším ako robia ostatní? Keď si dáte záležať na tom, aby vajcia boli domáce a čo najčerstvejšie. Práve nekvalitné vajcia majú často na svedomí mdlú chuť. 

Pred podávaním posypeme kakaom alebo horkou čokoládou a môžeme dozdobiť aj nastrúhanou pomarančovou kôrou alebo mätou, aby sme tým vytvorili príjemný kontrast. Potom si už len vychutnávame sladké potešenie, ktoré by ste rozhodne mali zaradiť medzi vaše používané recepty.

Dobrú chuť!