Netradičná bábovka s datlami a pistáciami: Podávajte s kopčekom zmrzliny a budete v siedmom nebi
Dnes vám predstavíme chutnú bábovku s čokoládou, datlami a posypanú pistáciami. Takúto dobrotu ste ešte nejedli, tak poďte sa pozrieť, ako na to.
Suroviny:
250 g hladkej špaldovej múky
100 g trstinového cukru
100 ml sójového mlieka
½ hrnčeka sušených datlí nakrájaných na drobné kúsky
½ hrnčeka kokosového oleja
2 PL karobu
1 PL škorice
1 balíček prášku do pečiva
1 PL rumu
Na ozdobu:
Horká čokoláda na varenie
Pistácie
Postup:
Najskôr vyšľaháme žĺtka a pridáme sójové mlieko zriedené prípadne ešte s vodou. Pridáme kokosový olej a brandy. Múku s kypriacim práškom zmiešame, pridáme cukor a zmiešame aj s vajciami. V miske vyšľaháme bielka a sneh pridáme k zmesi a pridáme 2PL karobu. Posekané datle vmiešame do cesta. Môžeme pridať aj škoricu. Vymastenú formu na bábovku posypeme múkou a vylejeme do nej cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 35-40 minút. Samozrejme, za stálej kontroly. Hotovú bábovku ozdobíme čokoládovou polevou, ktorú si sami pripravíme z horkej čokolády na varenie. Vrch potom posypeme posekanými pistáciami, ktoré sa na čokoládovú polevu nalepia. Podávame pokojne s kopčekom pistáciovej zmrzliny.
Želáme dobrú chuť!
Tip na ďalší recept: Chutná levanduľová raw torta: Tomuto pokušeniu sa nedá odolať!