Skvelá jesenná pochúťka: Tekvicová polievka so sladkými zemiakmi a opečenými semienkami vás zahreje
Nie je nič lepšie ako krásne hustá polievka, ktorá vás zahreje a poteší vaše chuťové poháriky. Vyskúšajte túto lahodnú polievku z tekvice hokkaido.
Potrebujeme:
1 menšiu cibuľu
1 menšia hokkaido tekvica
3 lístky šalvie
korenie
soľ
tekvicové semiačka
olivový olej
Prečítajte si: Tip na ľahký obed: Špagety s domácim bazalkovým pestom a praženými mandľami
Postup:
Opražíme na olivovom oleji cibuľu, nakrájanú tekvicu a zemiaky. Keď sú opražené a vidieť, že zmäkli, pridáme liter vody a šalviu. Chvíľu povaríme tak, aby boli zemiaky aj tekvica uvarené. Vyberieme vylúhované lístky šalvie. Rozmixujeme dohladka. Dochutíme soľou a korením, pridáme opražené tekvicové semienka a pokvapkáme olivovým olejom. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať: Špargľa ako výborný zdroj vlákniny i vitamínu C: Prispieva k očiste od toxínov a zlepšuje cievny systém