Prekyslený organizmus vedie k vzniku rakoviny: Čo konkrétne spôsobuje kyselina v našom tele?
Organizmus väčšiny ľudí je výrazne prekyslený. Aký dopad to má na naše telo, sa dozviete v pokračovaní článku.
Už vám niekto povedal, že sa tvárite kyslo? Cítite sa po jedle unavený? Je vám známa veta „Mám kyselinu“, „Je mi ťažko“, „Odkrvil sa mi mozog“? Vo vašej strave prevládajú zakyslujúce potraviny a vaše telo kričí o pomoc. Naše zdravie bezpodmienčne závisí od acidobázickej rovnováhy v našom tele.
Tak, ako kyslé dažde prekysľujú pôdu a ničia naše lesy, kyslá strava ubližuje nášmu telu. Kyseliny vo všeobecnosti pôsobia ničivo, môžu dokonca zničiť aj kameň či kov. Ak si uvedomíme, že nič z toho, čo nám príroda pôvodne ponúkla ako potravu neobsahuje kyseliny, začne nám byť jasné, že naša látková premena nie je prispôsobená na jej zúžitkovanie.
Mohlo by vás zaujímať: Superpotravina, ktorá nás dokáže zbaviť toxických usadenín: V obsahu niektorých vitamínov absolútne vedie
Organizmus väčšiny ľudí je výrazne prekyslený. Zásaditá a kyslá strava by mala byť v pomere 4:1. Bohužial a na škodu nášmu zdraviu, je to presne naopak. S takýmto množstvom kyselín sa telo nevie vyrovnať a následne dochádza k rôznym ochoreniam.
Pokiaľ je telo schopné odoberať zásady z vlastných tkanív, ciev a kostí, tak ešte môže ako tak neutralizovať prijímané kyseliny. Tým však prichádza o vzácne minerály. Ak telo nemá inú možnosť, vyberá si priamo z kostí také množstvo vápnika, aké potrebuje. Kosti strácajú svoju hustotu a obávaná zlomenina krčka stehennej kosti u starších ľudí je len otázkou času.
Prekyslený organizmus vedie k vzniku rakoviny
Acidóza (prekyslenie) je takisto základný predpoklad vzniku rakoviny, ktorá principiálne potrebuje prekyslené prostredie. Karcinogénne (rakovinové) bunky žijú iba vďaka kyslému prostrediu, v acidobázickej rovnováhe by nevedeli prežiť. Tým, že telu dodávame bielkoviny v podobe mäsa či mliečnych výrobkov a zásobujeme ho cukrom, kŕmime ich hlad a vytvárame priestor na ich množenie.
Strava však nie je jedinou príčinou zakyslenia organizmu. Jej spoluvinníkmi sú aj nesprávne návyky pri jedení (náhlivé jedenie, jedenie v nesprávnom čase), nedostatočný pohyb, nadmerné užívanie liekov, nikotín, toxíny v životnom prostredí, stres, hnev a agresia.
Čím je to, že ženy sú niekoľko dní pred menštruáciou podráždené, „jedovaté“, „kyslé“? Telo zhromažďuje kyseliny v krvi, aby ich potom mohlo vylúčiť. Ženy sú potom „kyslé“ vo fyzickom ale aj v psychickom slova zmysle, bez toho, aby za to vôbec mohli. Muži sú o túto očistu ukrátení a bohužial sa to prejavuje na ich plešatosti. Chorobnou alopéciou trpia práve prevažne muži, aj napriek faktu, že ich vlasy sú kratšie.
Neprehliadnite: Najhorší zlozvyk, aký robí každá druhá z nás: Žravá nálada pred menštruáciou je príčinou mnohých ochorení
Niečo o pH hodnotách
Vedeli ste, že káva má pH 4,2, biele vino 3,3? Cola a jej podobné nápoje majú pH 2,5, čím sa stávajú 50 000 krát kyslejšie ako voda. Medzi ďalšie výrazne zakyslujúce potraviny, ktoré by ste mali v svojom jedálničku obmedziť patrí mäso, najmä bravčové a hovädzie, následne mliečne výrobky, akýkoľvek cukor (aj jednoduché cukry), umelé sladidlá, bežná sójová omáčka s obsahom glutamátu a biela múka. Naopak by ste mali do svojej stravy pridať strukoviny, celozrnné obilniny, zeleninu, semiačka a orechy.
Väčšina ľudí chodí každodenne na obedové menu. Z čoho zvyčajne pozostáva? Plátok mäsa a biela ryža. Prípadne použijete na dochutenie sójovú omáčku, zapijete sladeným nápojom s obsahom umelých sladív a o hodinku si dáte v kancelárií kávičku. Už len behom obeda skonzumujete toľko kyselín, že by po zbytok dňa mali byť na vašom tanieri iba zásady. A ešte aj na ten ďalší.
Prvou pomocou pri pociťovaní záhy je výborný umeocot, prípadne zelený jačmeň či chlorella.
Tým, že obmedzíte extrémne potraviny vo svojom jedálničku alebo ich úplne vyhodíte a pridáte si doňho potraviny harmonizujúce, vaše zdravie sa výrazne zlepší a telo prestane kričať o pomoc.