Prezradíme vám recept na expresne rýchle bazalkovo-avokádové pesto! Zamilujete si ho!
Pesto je výbornou omáčkou na cestoviny, no chutiť vám bude aj s pečivom či zdravým šalátom. Navyše, ak si ho vyrobíte doma, budete presne vedieť, aké súroviny boli pri jeho tvorbe použité a budete mať istotu, že máte na tanieri zdravú pochúťku.
Prečítajte si: Chutné a zdravé raňajky? Upečte si proteínové cookies sušienky
Suroviny:
1/2 avokáda
50g strúhaného parmezánu
50g kešu orechov (môžu byť aj vlašské)
1 až 2 hrnčeky čerstvej bazalky
3 PL vody
1 PL oleja
3-4 strúčiky cesnaku
morská soľ
mleté čierne korenie
Najzdravšia potravina sveta - sladké zemiaky: Vyskúšajte z nich tieto chrumkavé hranolky
Postup:
Všetky suroviny rozmixujte v mixéri a pridajte mleté čierne korenie, soľ a vodu podľa vlastnej potreby. Pesto uchovávajte v chladničke max.3 dni. Ak nepoužijete avokádo, tak dobu trvanlivosti o pár dní predĺžite. Namiesto avokáda môžete pridať 3 lyžice olivového oleja. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zaujímať: Domáce Pappardelle s opečenými hubami a parmezánom: Bylinky toto jedlo pozdvihnú na vyššiu úroveň!