Presunúť na hlavný obsah

Oslaďte si život po francúzsky. Vybrali sme pre vás top miesta aj recept, ktoré musíte vyskúšať

Recepty

Domáce cukrovinky, lahodná káva, vkusný a štýlový interiér... Vybrali sme pre vás cukrárne a kaviarne, ktoré by ste nemali prehliadať. Vychutnajte si kvalitnú kávu, domáce zákusky a nechajte sa uniesť sofistikovaným prostredím, ktoré tieto podniky ponúkajú každému návštevníkovi.

Romantický vidiek v centre Prahy

Priamo v historickom centre Prahy nájdete kaviareň,  kde si budete môcť oddýchnuť od rušného mestského zhonu. Cathedral Café vás oslní romantickým prostredím s nádychom francúzskeho vidieka, domácimi koláčikmi a kvalitnou kávou. Plusovým bodom jej aj nefajčiarske prostredie a personál, ktorý dodáva celej kaviarni príjemnú, priam rodinnú atmosféru.  A na svoje si prídu aj milovníci najdôležitejšieho jedla dňa, raňajok. Jedálny lístok ponúka hneď niekoľko ich variant  -  francúzske, anglické, ale aj zdravé.

Prečítajte si: Najväčšia oslava gastronómie a cestovania


Kaviareň Cathedral Café ponúka oddych vo vidieckom štýle
Nefajčiarske priestory a romantika očaria každého
Kto by nemiloval sladké? 
Cathedral Café, Týnská 11, Praha

Mondieu  pre milovníkov sladkého aj zdravého

Káva, čokoláda, raw koláče, ale aj obľúbené makrónky či bio nátierky. Kaviareň Mondieu v Bratislave uspokojí aj toho najnáročnejšieho zákazníka. Rozmanitá ponuka, komorná atmosféra a kvalitné suroviny sú základom každej jednej prevádzky, ktoré sa nachádzajú v našom hlavnom meste. Do kaviarne môžete prísť už hneď ráno a vychutnať si sladké croissanty aj svieže limonády. Alebo preferujete večerné posedenie pri víne? Žiadny problém, Mondieu sa môže pýšiť aj ponukou kvalitných vín, ku ktorým si môžete vybrať chutné šaláty.

Kvalitná káva ulahodí aj náročným zákazníkom
Príjemné a pokojné prostredie kaviarne Mondieu v centre Bratislavy
Chutné croissanty, kto by im odolal...?
Mondieu, Pánska ulica, Bratislava

Paríž v srdci Nitry

Rozprávková cukráreň s pravým a nefalšovaným nádychom Francúzska bola otvorená len pred pár mesiacmi a teší sa čoraz väčšej obľube. Zákusky a koláčiky, ktoré sú pastvou nielen pre chuťové poháriky, príjemná obsluha, ktorá vám vždy vyjde v ústrety a atmosféra, vďaka ktorej budete mať pocit, že ste sa ocitli priamo v srdci Paríža. To je cukráreň Elisabeth Patisserie. Jej bonusom je aj štýlový detský kútik, z ktorého radosť budú mať mamičky, ktoré chcú nájsť útočisko v príjemnom a vkusnom prostredí. 

Paríž na Slovensku? Prečo nie!
Lahodné makrónky, domáce zákusky a limonády nájdete v kaviarni tiež
Elisabeth Patisserie, Kupecká 16, Nitra

 

Dostali ste chuť na lahodné francúzske makarónky a nemáte v blízkosti žiadnu podobnú cukráreň? Nezúfajte, prezradíme vám ľahký recept, vďaka ktorému si ich zvládnete upiecť aj doma. 

Suroviny

200g práškového cukru
110g mandľovej múky
90g bielkov
30g krupicového cukru
Potravinárske farbivo

Krém

50g krupicového cukru
10g vanilkového cukru
2 vajíčka
30g kakaového cukru
125g masla

Do misy si preosejeme práškový cukor, pridáme na veľmi jemno mleté mandle.  Spolu mixujeme aspoň 5 minút. Bielka z vajíčok musíme mať pripravené vopred. Zhruba 3-5 dní pred pečením ich skladujeme v dobre uzavretej nádobe v chladničke. Z pripravených bielkov šľaháme na strednom stupni sneh. Keď sa začnú tvoriť jemné špičky, zvýšime rýchlosť šľahania a postupne pridávame krupicový cukor a šľaháme do krémovej peny. Po vyšľahaní pridáme pár kvapiek potravinárskeho farbiva a rýchlo zašľaháme do zjednotenia farby. K pene postupne pridávame mandle a cukor a hmotou naplníme cukrárske vrecúško.
Na plechy vystlané papierom na pečenie robíme malé okrúhle mince. Radšej vyššie, trošku klesnú. Necháme ich pri izbovej teplote schnúť 1 hodinu, kým sa nevytvorí jemná škrupinka.  Vo vyhriatej rúre pečieme cca 20 minút pri teplote 140 stupňov.
Príprava krému:
V hrnci nad parou si zamiešame kakao, cukor a vajíčka. Keď hmota zhustne, necháme ju vychladnúť. Pridáme do nej maslo a vyšľaháme na hladko. Upečené makarónky zlepujeme pomocou pripraveného krému, ktorý môžete dávkovať z vrecúška. 

Mohlo by vás zaujímať: Najkrajší cheesecake, aký sme videli: Čokoládovo-malinový skvost si takto pripravíte sami doma

Ak vás tento článok zaujal, nenechajte si ujsť aj tie ďalšie v zimnom čísle magazínu Feminity