Jablkový raw koláč: Tej chuti neodoláte!
Nahromadilo sa vám na stole veľa jabĺk, a neviete čo s nimi? Skúste tento zdravý, a hlavne chutný recept.
Na korpus potrebujeme:
1 hrnček vlašských orechov
7 ďatlí (vopred namočených)
Kokosový olej na vymastenie formy
Náplň koláča:
3 sladké jablká
1 hrnček kešu orieškov (vopred namočených)
1 lyžica škorice
1 a ½ lyžice citrónovej šťavy
½ lyžičky medu
Na ozdobenie:
1 nadrobno nakrájané jablko, med a hrsť vlašských orechov
Prečítajte si: Pravidelnou konzumáciou vlašských orechov si zlepšíte náladu, znížite riziko chronických zápalov aj cholesterolu
Postup:
Všetky ingrediencie na korpus na začiatku v mixéri pomixujte. Vymastite si pripravenú formu kokosovým olejom, vzniknutú hmotu natlačte na spodok formy, a nechajte chladiť minimálne na hodinu v mrazničke. Medzitým si pokrájajte jablká, spolu s kešu orieškami, škoricou, citrónovou šťavou, a medom mixujte do hladka. Na záver pridajte rozmixovanú náplň na stuhnutý korpus koláča, a ozdobte nakrájaným jablkom spojením s medom a vlašskými orechmi.
Jablká nikdy nechutili lepšie. Dobrú chuť!