Skvelý letný obed, či večera: Grilovaný cuketový šalát s parmezánom a orieškami
Počas leta nemáme chuť na žiadne príliš náročné recepty a ťažko stráviteľné jedlá. Práve preto vyskúšajte tento chutný recept, ktorý vašim krivkám neublíži a zároveň zasýti.
Dnešný recept vás bude stáť minimum energie a napriek tomu budete jeho chuť milovať. Grilovaný cuketový šalát musíte jednoducho vyskúšať aj vy.
Prečítajte si: Muffiny z lieskových orieškov s čokoládovou polevou: Chutia vynikajúco!
Na prípravu budete potrebovať:
2 veľké cukety
olivový olej
morská soľ
1 citrón (citrónová štava)
čerstvá pertžlenová vňať
parmezán (poprípade kozí syr)
50g píniové oriešky
cherry rajčiny
Postup:
Obe cukety umyte a pomocou škrabky vytvorte cuketové rezance. Rezance vložte na 5 až 10 minút do vriacej, osolenej vody a následne na to vyberte. Medzitým si na panvici rozohrejte olej, ľahko osmažte cherry rajčiny spolu s petržlenovou vňaťou a pridajte ku cuketovým rezancom. Panvicu použite aj na opraženie píniových orieškov. Na záver všetko spolu zmiešajte, polejte citrónovou šťavou a posypte parmezánom, poprípade kozím, či iným syrom podľa chuti. Dobrú chuť!
Inšpirujte sa: Recept na chlieb z vlašských orechov: Zabudnite na kupované pečivo, pripravte si vlastnú verziu chleba