Presunúť na hlavný obsah

Fitness tiramisu s nižším obsahom kalórii: Stačí vymeniť túto ingredienciu a dezert bude mať menej tukov

Recepty

K víkendu patrí akási sladká odmena v podobe dezertu, no ak nechcete jesť kalorické bomby, tento recept je pre vás ako stvorený. Pochutíte si a ani vám to neublíži.

Kto by nemal rád talianske tiramisu? Vyskúšajte tento fitness variant s nižším obsahom kalórii a uvidíte, že sa po ňom nebudete cítiť previnilo. Na rozdiel od klasického má menej tukov, kvôli tomu, že sa na miesto mascarpone používa syr ricotta. Príprava je nenáročná a navyše bez pečenia, takže vám to zaberie približne 15 minút. Dezert však musíte nechať v chladničke odležať na minimálne 6 hodín. 

Prečítajte si aj: Mexická pochúťka si získa každého: Navarte tacos s mletým hovädzím mäsom a budete za hviezdu

Ingrediencie:

2 tégliky ricotty
2 balenia podlhovastých piškót
1 krémová kyslá smotana
1 ks žĺtka
100 g trstinového cukru alebo roztopeného medu
1 šálka kávy
1 holandské kakao na posypanie

Mohlo by vás zaujímať: Šťavnatý jablkovo-makový koláč, ktorý musíte vyskúšať: Bez cukru, múky a výčitiek

Postup prípravy:

1. V mixéri vymiešajte obe ricotty, smotanu, cukor alebo med a žĺtok. Mixujeme približne 3 – 5 minút, aby sa ingrediencie poriadne prepojili.
2. Pripravte si menšiu podlhovastú formu do ktorej to budete ukladať.
3. Na spodok poukladajte piškóty. Polejte ich kávou tak, aby dobre vsiakla do piškót.
4. Na piškóty dajte rovnomernú vrstvu krému, ktorý prekryjete ďalšími piškótami. Tie polejete opäť kávou a vrstvíte podľa toho dokedy vám vystačia ingrediencie. Pre zaujímavejšiu chuť, môžete do krému primiešať vlašské orechy.
5. Dezert ukončte krémovou vrstvou, ktorú na záver jemne posypte holandským kakaom.
6. Hotové tiramisu necháme odležať v chladničke najlepšie cez noc, aby piškóty pekne zmäkli a chute sa prepojili. 
Tip: Keďže každý plech je iný, je ťažko určiť presný počet piškót. V prípade že si to chcete uľahčiť, môžete to vrstviť v sklenených pohároch, kde dezert pekne vynikne.

- Najčítanejšie -

Diskusia k článku

comments powered by Disqus