Presunúť na hlavný obsah

"Veggie" na štyroch kolesách

Recepty

Učaroval vám zdravý životný štýl a radi sa stravujete vegánsky či vegetariánsky? V lete všade nájdete plno ľahko dostupnej čerstvej zeleniny aj ovocia. Čo však ale v prípade, že sa chystáte na cesty? Poradíme vám.

Ak si ešte len plánujete letné dobrodružstvo a nechcete porušovať svoje vegánske či vegetariánske zásady, prípadne by ste si len radi udržali svoj zdravý životný štýl, určite si so sebou zoberte obľúbené potraviny. Okrem toho, že svojmu jedálnemu lístku vytvoríte určitú pevnú bázu aj na cestách, budete mať tiež vždy poruke rýchle jedlá, na ktoré sa môžete spoľahnúť, že vám nepodráždia trávenie. Veď povedzme si úprimne, je skvelé vedieť, čo vlastne jeme.

Do batoha, kufra či do auta si väčšinou ľudia na cestu balia klasicky rožky či žemle s potravinami, ktoré sa počas horúcej cesty do obľúbenej destinácie nesparia a nepokazia. Výborný vegetariánsky nárez v troch rôznych príchutiachs chrumkavým pečivom, či chutné bio nátierky K-take it veggie z Kauflandu v rozmanitých príchutiach určite potešia vaše chuťové poháriky.

Ak viete, že si budete chcieť dať po ceste niečo, čo vás viacej zasýti, môžete si pripraviť pred cestou výborné vegánske langoše podľa receptu od blogerky Petry Sabolovej z Veggie´s Way. Chutia deťom či dospelým a sú výborné aj studené.

VEGÁNSKE LANGOŠE

Ingrediencie

  • bio droždie
  • asi 700 g hladkej špaldovej múky
  • 250 ml sójového mlieka K-take it veggie
  • 1 PL trstinového cukru
  • štipka morskej soli
  • olej na vyprážanie
  • ďalšie ingrediencie podľa chuti: cesnak, kečup, vegánsky strúhaný syr, paradajky, bazalka, sójový jogurt K-take it veggie

Postup

Do vlažného sójového mlieka dajte lyžicu trstinového cukru, štipku soli, premiešajte a pridajte rozdrobené droždie. Do misky vsypte hladkú špaldovú múku, pridajte pripravený kvások, 2 lyžice sójového jogurtu, všetko dobre zmiešajte a nechajte polhodinu kysnúť na teplom mieste. Vykysnuté cesto dajte na dobre pomúčnenú dosku a rozdeľte asi na 10 kúskov. Na panvicu nalejeme väčšie množstvo oleja a naolejovanými rukami (aby sa cesto nelepilo), dajte placky smažiť na olej, z oboch strán dozlatista. Langoše po upečení uložte na tácku so servítkou – aby vsiakla trochu oleja. Podávame potreté cesnakovo-olejovou zmesou, buď so sójovým jogurtom a paradajkami, alebo s kečupom a nastrúhaným vegánskym syrom.

-reklamná správa-

- Najčítanejšie -