Láska na karí: Recept na romantickú večeru, ktorá poteší aj vegetariána
Láska, ako je známe, nepozná hranice. A to ani v súčasnej situácii, kedy môžeme o ceste do dovolenkového raja iba snívať.
Oslávte preto máj, lásky čas ďalekou cestou s vôňou exotiky tento rok radšej v pohodlí vlastného domova. Navodiť atmosféru horúcej Indie si môžete aj vo vašej kuchyni! Pridajte k receptu na vegetariánske karí od food blogerky Lenivej kuchárky veľkú dávku lásky, a zabodujete aj v prípade, ak je váš partner presvedčený vegetarián. Dobrú chuť!
Vegetariánske karí á la Lenivá kuchárka
Ingrediencie (na 4 porcie)
2 lyžice panenského olivového oleja K-Bio
2 šalotky/3 strúčiky cesnaku
10 g nastrúhaného zázvoru
čili paprička/lyžica horčicových semienok/lyžica kurkumy
30-50 g žltej karí pasty
mrkva, červená paprika, menšia brokolica
cuketa K-Bio
400 ml kokosového mlieka K-Bio
soľ, čili korenie, sušený cesnak, hrachové lusky, jarná cibuľka, limetka
200 g bio tofu K-take it veggie
200 g ryže basmati
Postup
Na olivovom oleji opečte do sklovita nadrobno nasekané šalotky. Pridajte nasekaný cesnak, nastrúhaný zázvor, nadrobno nasekanú čili papričku bez semienok, horčicové semienka, kurkumu a karí pastu (podľa intenzity chuti) a premiešajte. Restujte 2-3 minúty, pridajte na krúžky nakrájanú mrkvu, pásiky červenej papriky a kocky cukety, premiešajte a chvíľku ďalej restujte. Zalejte horúcou vodou (400 ml), prikryte pokrievkou a varte 15 minút. Pridajte kokosové mlieko a ružičky umytej brokolice a povarte len krátko, aby zostala chrumkavá (cca 5 minút). Na záver dochuťte soľou, čili korením a šťavou z limetky.
Tofu zbavte prebytočnej vody, nakrájajte na kocky, pridajte soľ, čili korenie a sušený cesnak a premiešajte. Okorenené tofu opečte dozlata na panvici s olivovým olejom a pridajte do karí. Podávajte s uvarenou ryžou basmati, plátkami limetky, čerstvými cukrovými hrachovými luskami a kolieskami jarnej cibuľky.
Všetky potrebné ingrediencie (nielen) na prípravu tohto receptu nájdete pod značkou K-take it veggie a K-Bio exkluzívne v Kauflande.
Náš tip: Ak chcete stolovať skutočne ako v Indii, vyhnite sa vidličkám a nožom. Ku karí sa zvykne konzumovať tradičný chlieb naan, ktorý slúži namiesto príboru. Ak servírujete karí bez naanu, používajte iba lyžicu.
- reklamná správa -