Presunúť na hlavný obsah

Objavte superpotravinu zo Slovenska

Zdravie

Chladnejšie jesenné dni prinášajú aj typické obdobie chrípok a prechladnutí, ktoré vedia znepríjemniť aj obľúbené babie leto. Predbehnite počasie a zásobte svoje telo jedinečným antioxidantmi z bobúľ z čiernych ríbezlí.

Tejto superpotravine sa výnimočné darí v podmienkach prírodného prostredia v blízkosti Teplého vrchu na juhu Slovenku. Je to najpriaznivejšia oblasť na pestovanie tradičných čiernych ríbezlí, ktoré sú celosvetovo známou superpotravinou, bohatou na vitamín C, selén a vysoký obsah železa. Práve pre zvýšený obsah železa sú čierne ríbezle najlepším pomocníkom pre ľudí trpiacich anémiou. Bobule tohto výnimočného ovocia patria medzi významné rastlinné antioxidanty, ktoré okrem vitamínov obsahujú aj dôležité mineráli.

Všetky prospešné látky čiernych ríbezlí si môžete dopriať aj prostredníctvom kvalitného vína, ktoré sa vyrába pri sadoch vo vinárstve Pádár v obci Pádárovce. Tajomstvom kvalitného vína z čiernych ríbezlí je bio ovocie, ktoré si Pádár pestuje vo vlastných sadoch a preto má kontrolu nad každou bobuľou, z ktorej víno vyrába. Na celkovej ploche osem hektárov sa ročne vypestuje až 40 000kg kvalitných čiernych ríbezlí. Pre chuť a kvalitu vína je dôležitý aj spôsob zberu. Ríbezle musia byť optimálne zrelé a v zbere sa nesmú nachádzať konáriky, lístky či iné prímesi. Víno zreje v nerezových fermentačných nádobách a z ovocia sa lúhujú antioxidanty a rôzne prospešné látky, ktoré sa zachovajú aj po spracovaní. Keď poriadne vykvasí, filtruje sa a výsledkom je chuťovo vyrovnaný produkt s množstvom antioxidantov, vitamínov a minerálov.

Spríjemnite si dlhé jesenné večery s vína Pádár a doprajte si okrem lahodnej chuti ríbezľového vína aj dávku antioxidantov. Ideálna teplota pre podávanie ríbezľových vín je 10-14 °C, vtedy sa prejaví plná chuť a vôňa. Toto víno môžete aj zohriať na 60 °C, a získať tak ideálny horúci nápoj, ktorý padne vhod najmä v sychravom počasí.

Viac informácií nájdete na www.padaronline.sk

- reklamná správa -