Presunúť na hlavný obsah

Pozval sa k vám na grilovačku vegetarián? Vyskúšajte tipy od profíčky

Zábava

Žiaden stres – grilovanie aj bez gramu mäsa s nami zvládnete ľavou zadnou. Ako na to poradí známa vegánka Soňa Makranská, ktorú na Instagrame nájdete aj pod prezývkou Sova_huhu. A pridala aj svoj obľúbený recept!

​5 tipov na letné grilovanie podľa Sovy_huhu

Tip č. 1: Zabudnite na predsudky voči grilovaniu zeleniny alebo rastlinných náhrad. „Tajomstvo úspechu sa ukrýva v čerstvých ingredienciách v spojení s vôňou grilu. Nezabúdajte, že vegáni na rozdiel od vegetariánov, nekonzumujú vajcia ani mliečne výrobky, preto im radšej naservírujte jedlá, pripravené s použitím vhodných „veggie“ alternatív," hovorí Soňa.

Tip č. 2: Základom každej vydarenej grilovačky je chutná marináda. „Použite vaše obľúbené ingrediencie, nešetrite bylinkami a spoľahnite sa na rastlinné tofu, ktoré najprv osušte v utierke a pred naložením ho popichajte vidličkou,“ dodáva.

Tip č. 3:: K opečenej zelenine a grilovanému tofu sa výborne hodí chutná majonéza alebo jogurtový dip. Rastlinnú majonézu vykúzlite s použitím nesladeného sójového mlieka, oleja, cukru, soli, čierneho korenia, horčice a octu.

Tip č. 4: „Na gril sa hodí úplne všetko,“ tvrdí Soňa Makranská. „Moje obľúbené sú napríklad jablká, ktoré stačí nakrájať a priamo na grile poprášiť cukrom a škoricou.“

Tip č. 5: Ešte stále veríte tomu, že na grilovačke nesmie chýbať „poriadne“ mäso? Vegánsky burger či nugetky už zasýtili nejedného „mäsožravca“. Chutné „veggie“ výrobky nájdete napríklad v Kauflande. A nadštandardný sortiment rastlinných výrobkov, vrátane privátnej značky K-take it veggie, aj v aktuálnom letáku „Veggie leto“.

Grilované ovocie v župane podľa Sovy_huhu

Kto povedal, že vegetariáni a vegáni nemajú radi sladké? Pomocou rastlinných alternatív, ako je sójový jogurt, kokosové mlieko či agáve, za pár minút vyčaríte sladkú bodku za úspešným grilovaním.

Suroviny:

1 jablko, ananás alebo iné ovocie

60 g hladkej špaldovej múky

90 ml rastlinného mlieka K-take it veggie

1 lyžička škoricového cukru

javorový sirup K-Bio na poliatie

kokosový jogurt K-take it veggie na dozdobenie

Postup:

Ovocie nakrájame na tenké plátky a vykrojíme stred. Z múky, mlieka a škoricového cukru pripravíme hustejšie cestíčko. Plátky namáčame do cesta a ukladáme na kontaktný gril, potretý troškou oleja. Pražíme z oboch strán dozlatista. Grilované plátky na tanieri prelejeme agáve sirupom a dozdobíme kokosovým jogurtom. Prajeme dobrú chuť.

Zrazu sú všetci veggie-tariáni!

- reklamná správa -