Aj vy ste si pri pohári šampanského prisahali, že nový rok začnete zdravšie, diétnejšie a hladnejšie..?
Aj vy ste si pri pohári šampanského prisahali, že nový rok začnete zdravšie, diétnejšie a hladnejšie..?
Tento rok to urobte trochu inak. Vykročte v ústrety novoročným predsavzatiam a inšpirujte sa radami známej vegánky a foodblogerky Soni Makranskej - namiesto diét radšej skúste chutnú alternatívu v štýle „veggie“. Rýchlo zistíte, že chutí rovnako dobre, rýchlo a spoľahlivo odľahčí vášmu tráveniu, a dokonca vám dovolí zamaškrtiť si bez výčitiek!
Sova huhu radí: Toto sú moje triky z vegánskej kuchyne
Ako na to? Stačí, keď aspoň na chvíľu nahradíte mäso, syry či vajcia chutnými alternatívami v štýle „veggie“. „Nahradiť klasické mlieko, smotanu, vajcia či mäso rastlinnými alternatívami nikdy nebolo také jednoduché,“ hovorí spolumajiteľka vegánskeho bistra, Soňa Makranská, známa aj ako Sova_huhu. A pridáva nielen zopár svojich osvedčených trikov, ale aj obľúbený recept, vhodný aj pre „veggie“ začiatočníčky:
- Kokosové „mlieko“ alebo krém sú vynikajúcimi náhradami za sladkú smotanu, pretože sa dajú krásne vyšľahať. Vanilkovú a kokosovú príchuť rastlinných mliek zase oceníte pri príprave vianočky alebo lievancov.
- S tofu sa vďaka jeho neutrálnej chuti dá veľmi dobre pracovať a pripraviť z neho slané i sladké jedlá. Jeho mäkkú verziu môžete použiť aj namiesto klasického tvarohu alebo omáčky. Údené tofu zase výborne chutí vo francúzskych zemiakoch či plnenej paprike.
- Ak potrebujete urobiť cesto bez vajíčok, pridajte k múke trochu rastlinného nápoja. Sójový je stávkou na istotu, obsahuje totiž viac bielkovín, vďaka čomu sa vám koláče vždy podaria.
Začnite deň raňajkovým sendvičom podľa Sovy_huhu
Ingrediencie:
150 g uvareného cíceru
4 PL veggie majonézy
1 malá šalotka či cibuľa
3 kyslé zavárané uhorky
180 g bieleho tofu K-take it veggie
1 ČL kurkumy
Čierna himalájska soľ
2 PL horčice
Postup:
Do väčšej misky vložíme cícer, ktorý popučíme vidličkou a pridáme ostatné ingrediencie - majonézu, cibuľku a uhorky, nakrájané najemno, tofu (nastrúhané najemno), horčicu, kurkumu a soľ. Poriadne premiešame, ochutnáme a dáme odležať do chladničky. Medzitým si pripravíme chlieb a ľubovoľnú zeleninu, ktorú máte radi, vďaka čomu bude sendvič plný farieb a zdravia. Nevajíčkový šalát vrstvíme spolu so zeleninou na chlieb. Prajeme dobrú chuť.
Všetko potrebné na prípravu tohto i ďalších receptov, vrátane nadštandardného sortimentu rastlinných výrobkov a privátnej značky K-take it veggie nájdete aj v aktuálnom veggie letáku na www.kaufland.sk/letak.
- reklamná správa -