Presunúť na hlavný obsah

Kuchynské roboty sú skvelým pomocníkom, vyskúšajte tieto 4 skvelé recepty, s ktorým vám hravo pomôžu

Zdravie a relax

Kuchynské roboty šetria čas v kuchyni a okrem toho s nimi dokážete vyčariť fakt skvelé kulinárske kúsky. Pozrite sa na 4 recepty, ktoré pomocou robota pripravíte.

Netrúfate si na prípravu zložitejších receptov alebo vás desí kopec času, ktorý by ste v kuchyni museli stráviť? Nebojte sa toho a nechajte kuchynské spotrebiče, aby pracovali za vás.

 

Dnešné moderné kuchynské roboty sú multifunkčnými pomocníkmi a okrem klasickej prípravy cesta zvládnu oveľa viac. Pokiaľ si vyberiete naozaj šikovného pomocníka, dokážete s ním dokonca aj pripraviť lahodný obed.

 

Multifunkčný kuchynský robot, ktorý dokáže mixovať, šľahať, hnietiť,  variť, ohrievať či vážiť nájdete napríklad od výrobcu Kenwood. Okrem toho majú k dispozícii aj množstvo nadstavcov ako napríklad mlynček na mäso, odšťavovač, sekáč byliniek či výrobník cestovín. Vďaka nadstavcom dokážete v kuchyni vykúzliť rýchlo a ľahko naozaj hocičo.

 

Pozrite sa na štyri recepty, s ktorými si hravo poradíte za pomoci kuchynského robota.

Mini veterníky so zmrzlinovou plnkou

Nachystajte si kuchynský robot a potrebné ingredience. Napriek tomu, že vám recept na prvý pohľad môže prísť zložitý budete potrebovať len pšeničnú hladkú múku, olej, vajcia, štipku soli, vodu a vanilkovú zmrzlinu.

 

V prvom rade nechajte zovrieť 390ml vody so štipkou soli a 100ml oleja. S modernými kuchynskými robotmi Kenwood, ktoré majú funkciu ohrievania a varenia to môžete spraviť priamo v robote. Následne pridajte do prevarenej vody 200g múky a nechajte robot aby vymiešal nelepivú hladkú hmotu.

 

Následne pridajte 2-3 vajíčka a nechajte robot, aby vajíčka precízne vmiešal do predpripravenej hmoty. Potom ako máte cesto hotové sa môžete pustiť do samotnej prípravy veterníkov. Pomocou cukrárenských sáčkov urobte na plech malé veterníčky a nechajte piecť na 200 stupňov, kým mierne nenarastú. Potom teplotu znížte a nechajte ešte približne 10-15 minút piect.

 

Po upečení ich nechajte vychladnúť, prekrojte na polovicu a môžete plniť vanilkovou zmrzlinou. Po naplnení ich dajte znovu zmraziť.

Pomazánka z údenej makrely

Veľmi jednoduchý recept, ktorý vďaka pomoci kuchynského robota dostane úplne iný nádych je pomazánka z údenej makrely. Kuchynský robot ju totiž spraví poriadne nadýchanú a jednotlivé suroviny dokonale spojí. Stačí, ak použijete K-metlu alebo si môžete vybrať nadstavec food processor, ktorý suroviny spracuje do úplnej jemnosti. V prípade, že pripravujete len malé množstvo pomôže vám pri príprave aj mlynček na bylinky.

 

Pripravte si citrónovú šťavu, citrón, údenú makrelu, soľ, čierne korenie a tavený syr. Všetky suroviny okrem citrónu pridajte do kuchynského robota a nechajte ich pomaly premiešať, kým sa nespoja do jednej nadýchanej hmoty.

 

Potom ako je pomazánka hotová, pokvapkajte ju citrónom a môžete ju podávať. Najlepšie chutí s čerstvým pečivom.

Cuketové lievance

Prípravu zdravých cuketových lievancov zvládnete jedna radosť. Nachystajte si stredne veľkú cuketu, jarnú cibuľku, 2 vajcia, približne 150g hladkej múky, bazalku, soľ, čierne korenie a malú polievkovú lyžičku kypriaceho prášku.

 

Ku kuchynskému robotu si pripojte šikovný nadstavec food processor či kontinuálne strúhadlo alebo krájač, ktorý dokonale nastrúha cuketu. Nastrúhanú cuketu vyžmýkajte od prebytočnej vody. Do food processora pridajte jarnú cibuľku a čerstvú bazalku a znova suroviny nechajte nasekať na drobné kúsky. 

 

Nasekané kúsky pridajte k cukete a premiešajte, pridajte vajce, koreniny, soľ a kypriaci prášok a nechajte spoločne mixovať. Zmes vytvarujte do tvaru malých lievančekov a nechajte piecť približne 20 minút na 180 stupňov.

 

K lievancom si môžete pripraviť dip podľa vlastnej chuti a zdravý obed máte na stole.

Zmrzlina z čiernych ríbezlí

Zmrzlinu môžete pripraviť pomocou nadstavcu zmrzlinovač, v prípade, že ho nevlastníte, zvládnete to aj pomocou klasického kuchynského robota so šľahacou metlou. Zo zmrzlinovača je však výsledná porcia zmrzliny lahodnejšia, chutnejšia a jednoduchšia na prípravu.

 

Z vaječných bielkov nechajte robot vyšľahať ľahký sneh, potom nechajte vyšľahať žĺtka s cukrom a jednotlivé zmesy spojte. Pridajte šľahačkovú smotanu, ríbezľový likér a sirup a všetko spolu rozmixujte. 

 

Výslednú zmes nechajte zamraziť a máte hotovo.

 
- reklamná správa -