Ako chutí Bali? Skúste recept z dovolenkového kufra známej foodblogerky
Láka vás vôňa diaľav, no rozpočet vás na ďaleké cesty nepustí? Aby ste zažili dokonalú dovolenku, nemusíte nikam cestovať. Skúste si radšej uvariť niečo dobré z kuchyne, typickej pre vašu vysnívanú destináciu. Inšpirujte sa foodblogerkou Soňou Makranskou a užite si exotickú dovolenku priamo vo vašej kuchyni!
Soňa Makranská, ktorú na sociálnych sieťach nájdete pod prezývkou Sova_huhu, si pre vás priviezla svoj obľúbený recept až z ďalekého Bali. Ochutnajte karí na indonézsky spôsob - vďaka nemu si Bali zamilujete, a to doslova na prvý hlt!
„Každý si vie nájsť tú svoju destináciu, kde sa cíti ako doma a nechce, aby sa dovolenka skončila. Mne sa to stalo s Bali. A keďže dušu okrem návratu na obľúbené miesto vie pohladiť aj dobré jedlo, rada sa s vami podelím o recept z ďalekej Indonézie, ktorý celý váš domov prevonia koreninami,“ hovorí Soňa.
Všetko potrebné na prípravu, vrátane širokej ponuky čerstvého ovocia a zeleniny v bio kvalite pod značkou K-Bio, nájdete pod jednou strechou v Kauflande. Vyskúšajte recept z dovolenkového kufra Sovy_huhu a zistite, ako chutí Bali. Selamat Makan!
Balijské kari s tofu a kurkumovou ryžou podľa Soni
Ingrediencie:
200 g tofu K–take it veggie
2 PL kokosového oleja
1 PL nastrúhaného zázvoru
4 PL červenej alebo žltej curry pasty
2 citrónové trávy
1 plechovka kokosového mlieka K-Bio
1 šálka vody
3 ks mrkvy
150 g hráškových strukov
½ brokolice
1 ČL soli
Šťava z jednej limetky
3 PL sójovej omáčky
½ ČL škorice
1 ČL kurkumy
1 ČL cukru
Postup:
Tofu si nakrájame na kocky a osmažíme na troške oleja do zlatista, odložíme nabok. Vo woku alebo hlbšej panvici zohrejeme kokosový olej, pridáme nastrúhaný zázvor, curry pastu a chvíľku premiešame, kým sa rozvonia. Pridáme na pásiky nakrájanú mrkvu a brokolicu, natrhanú na jemné ružičky. Jemne osolíme a restujeme, kým zelenina nemá krásnu farbu.
Zalejeme kokosovým mliekom a vodou, pridáme citrónovú trávu, ktorú si predtým polámeme. Varíme niekoľko minút, kým sa zelenina neuvarí a omáčka zredukuje. Pred koncom varenia pridáme hráškové lusky a dochutíme škoricou, kurkumou a soľou podľa potreby. Pridáme trochu cukru, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a hotové tofu. Chvíľku varíme, aby sa prepojili všetky chute a omáčka zhustla. Podávame s jazmínovou ryžou, ktorú si uvaríme s lyžičkou kurkumy. Prajeme dobrú chuť.
Recepty privezené z celého sveta, vrátane Bali, Španielska, Francúzska a Maroka, si teraz môžete pripraviť aj u vás doma. Čerstvé ovocie a zeleninu v bio kvalite, ako aj ďalšie kvalitné výrobky pod značkou K-Bio, kúpite exkluzívne v Kauflande. Pre viac inšpirácie a receptov navštívte kauflandkucharka.sk.
- reklamná správa -