Presunúť na hlavný obsah

Madlenky: Francúzske pečivo, ktoré chutí neskutočne

Recepty

Prineste do svojho domova vôňu Francúzska a pripravte si mäkkučké madlenky podľa tradičného receptu.

Ingrediencie:

  • 150 g vajcia
  • 150 g cukor kryštálový
  • 30 g med
  • 150 g hladká múka
  • 6 g prášok do pečiva
  • 165 g maslo
  • kôra z dvoch väčších citrónov

Postup: 

Maslo roztopte a vajíčka, cukor, med vymiešajte. Pridajte kôru z citrónov, preosiatu múku a prášok do pečiva. Do zmesi jemne zapracujte maslo. Cesto nechajte cca 2 hodiny oddychovať pri izbovej teplote. Rúru na pečenie si vyhrejte na 220°C.

Čítajte tiež: Pripravte si linecké koláčiky už s predstihom. Ich ľahšiu a zdravšiu verziu si okamžite obľúbite

Formičky na madlenky si pred pečením potrite maslom a naplňte cestom. Prvé 2 minúty pečte na 220°C, potom teplotu v rúre znížte na 170°C a dopekajte cca 8 až 10 minút. Závisí to od rúry a množstva cesta, ktoré ste dali. Dobrú chuť!