Presunúť na hlavný obsah

Revolúcia v starostlivosti o pleť - ENVY Therapy®

Krása

Po deviatich rokoch úspešného pôsobenia v estetickej medicíne a kozmetike prichádza klinika ENVY s prevratnou novinkou, vlastným unikátnym konceptom ošetrovania pleti, ktorý nemá obdobu u nás, ani vo svete. Reč je o revolučnom systéme starostlivosti o pleť ENVY Therapy®. Bližšie informácie o novinke nám v rozhovore poskytla riaditeľka Natália Selveková a primárka dermatologického oddelenia Zuzana Kožuchová, ktorá dala základy jednotlivých receptúr.

Čo to vlastne ENVY Therapy® je?

ENVY Therapy® je náš nový ucelený systém starostlivosti o pleť, na ktorom sme pracovali niekoľko rokov. Jeho cieľom je ponúknuť jednotný systém ošetrenia a starostlivosti o pleť na troch úrovniach. Nejde teda len o novú kozmetickú líniu, tá je však základným pilierom a nevyhnutnou “domácou” súčasťou zvyšných dvoch častí systému a to kozmetického a medicínskeho ošetrenia. Po rokoch našich skúseností sme totiž dospeli k presvedčeniu, že najlepšiu pleť je možné dosiahnuť len v prípade, ak sa o ňu budeme starať systematicky. A najlepším riešením je práve ucelená kombinácia domácej, kozmetickej a medicínskej starostlivosti. To je ENVY Therapy®.

“Ide o harmóniu troch úrovní ošetrenia. Všetky spájajú rovnaké účinné látky.”

Je to teda akýsi systémový a vedecký prístup riešenia problémov pleti?

Áno, mali sme mnoho klientok, ktoré roky používali kvalitné krémy a napriek tomu boli v určitom veku nespokojné, keďže kozmetika má logicky svoje hranice. Sú to zároveň klientky, ktoré si myslia, že im postačí jediná aplikácia nejakej zázračnej metódy omladenia, kde sa jednorazovo napichá botulotoxín alebo kyselina hyalurónová a viac sa o svoju pleť nebudú musieť starať. Takto to samozrejme nefunguje. O pleť sa musíme starať pravidelne a dlhodobo. Tak, ako si nestačí umývať zuby len raz za čas a občas zájsť aj na zubnú hygienu, ak ich chceme mať zdravé a krásne. Obdobné je to aj s kozmetikou a starostlivosťou o pleť.

V čom je systém ENVY Therapy® jedinečný?

Jeho jedinečnosť spočíva hlavne v tom, že kombinuje domácu, kozmetickú a medicínsku starostlivosť, na základe typu pleti a jej potrieb. To znamená, že celé sa to točí okolo slova systematickosť. Mnohých to hneď na začiatku odrádza a vyvoláva obavy investície svojho času a peňazí. Bohužiaľ, inak to nefunguje. Nevyvinuli sme žiaden zázrak, ktorý si človek natrie na tvár a zrazu omladne o tridsať rokov. Ak bude klient pravidelne využívať kombináciu jednotlivých metód, odmenou za túto systematickosť je najkrajšia možná pleť, akú mu vieme na tvári vyčariť. Za toto sa zaručíme a za týmto si stojíme! Je to podobné, ako keď chodíte do fitka. Výsledky neprichádzajú hneď, ale po istom čase, pri pravidelnom cvičení vám to vaše telo vráti. Presne tak to je aj s pokožkou a pleťou. Starostlivosť je základom dokonalej a krásnej pleti.

Popíšte nám bližšie tieto úrovne, čo obsahujú a na čo slúžia?

V prvom rade sme zadefinovali štyri najväčšie problémy pleti, na základe skúsenosti primárky Zuzany Kožuchovej, výsledkom čoho sú štyri línie terapie, podľa toho, o aký typ pokožky ide. Pre suchú pokožku je ideálna línia hydrating. Pre pokožku, ktorá zápasí so starnutím a prvými vráskami je vhodná antiaging. Pre pokožku, ktorá má pigmentácie alebo nejasný typ pleti slúži brightening. Poslednou líniou sú problémy s nečistou pleťou, ktorá má sklon k akné - clearing. Všetky tieto štyri základné problémy pleti sa v našom systéme ENVY Therapy® dajú riešiť troma spôsobmi. Po prvé, ošetrením pokožky u lekára, teda mezoterapiou. Ide o najinvazívnejšiu formu z ponuky. Po druhé, kozmetickým ošetrením na našich oddeleniach lekárskej kozmetiky. Tretia fáza prebieha na domácej úrovni, pomocou našich kozmetických produktov, ktoré korešpondujú s predchádzajúcimi úrovňami. Všetky tieto úrovne spoločne tvoria dokonalý protokol, ktorého cieľom je dosiahnuť čo najideálnejšiu pleť.

Na čom ste si dali záležať pri zložení kozmetickej línie systému ENVY therapy®?

Absolútnou prioritou našich produktov sú patentované aktívne látky, overené štúdiou vo vysokých koncentráciách v spojení s organickými zložkami. Kozmetická línia ENVY Therapy® je bez parabénov, silikónov, parfumov a len s nutným množstvom konzervantov. Je vyrábaná z tých najlepších prírodných surovín v malých sériách a je prísne dermatologicky testovaná. Všetky nosné účinné látky majú buď registrovanú značku, prípadne patenty boli odskúšané a ich účinky laboratóriom potvrdené.

Prečo vysoký obsah aktívnych látok a prečo žiadne silikóny?

Veľmi veľa krémov v dnešnej dobe obsahuje silikóny, ktoré zabraňujú prieniku aktívnych látok a znižujú ich účinok. Veľakrát máte pocit, že sérum alebo krém sú príjemné na pokožke, na svedomí to má práve silikón. Takže povrchový pocit je výborný, ale pokožka do vnútra nedostáva takmer žiadne zložky, ktoré sú pre ňu prospešné. My to máme práve naopak, naše krémy síce nebudú voňavé, ani sa po pokožke nebudú krásne kĺzať, ale vieme zaručiť, že svojím obsahom budú vysoko účinné. Naším cieľom je kombinácia veľkého množstva prírodných látok a patentovaných zložiek na najvyššej možnej úrovni. Zloženia krémov vychádzajú práve zo skúsenosti primárky Kožuchovej, ktorá na základe dlhoročnej praxe a poznatkov o jednotlivých typoch pleti odporučila, ktoré aktívne látky v krémoch nesmú chýbať.

“Naše kozmetické produkty sú vysoko účinné 
a ich účinnosť je potvrdená predchádzajúcou štúdiou, výskumom, vedeckými podkladmi.”

Dá sa povedať, že ide o akési prepojenie služieb a kozmetických produktov?

Áno, ide o harmóniu troch úrovní. Všetky spájajú rovnaké účinné látky. Čo nám krásne prepája všetky tri spôsoby ošetrovania je to, že všade sa používajú rovnaké aktívne látky. Napríklad pri rade Antiage, ktorá rieši starnutie pleti, je základnou látkou kyselina hyalurónová. To znamená používanie produktov v domácom ošetrení s jej obsahom, kde sú samozrejme aj iné vzácne látky, ako je morský kolagén, rôzne vitamíny, aminokyseliny. Raz mesačne by bolo ideálne navštíviť aj kozmetičku, ktorá okrem toho tieto látky vpravuje špeciálnou elektroporáciou, urobí masáž a hlavne odstráni povrchové bunky, čo je veľmi dôležité, pretože tie zabraňujú pleti prijímať aktívne látky z krémov či sér. Na základe toho má potom domáca kozmetika oveľa lepší účinok. Tretí stupeň ošetrovania je u lekára, kde je úplne ideálne, ak máte na to vek, raz za šesť mesiacov si zájsť na mezoterapiu, kde sa aktívne látky vpichnú priamo do pokožky. Kombinácia všetkých troch metód nie je potrebná v každom veku rovnako. Ak používate krémy a nemáte ešte vrásky, zatiaľ mezoterapia nie je nutnosťou. Podľa intenzity problému, prípadne potrieb, je možné užívať kombináciu všetkých troch úrovní, prípadne len dve, ba dokonca niekedy postačí i jedna z nich. Závisí to od pokožky a podľa toho, čo v danom veku potrebuje a čo ešte nie.

Existujú nejaké vekové obmedzenia?

Prirodzene je to tak, že naša pokožka starne od 25. roku života, takže logicky nemá zmysel používať rad Antiaging pred týmto vekom. Dovtedy sa nám všetky bunky pravidelne a rovnako obnovujú. Pribúdajúcimi rokmi postupne klesá funkcia pokožky, produkcia kolagénu a naša pleť má väčšie požiadavky. Avšak je to tiež veľmi individuálne. Veľkú úlohu zohráva genetika. Niekto má v tridsiatke lepšiu pleť, ako dvadsaťpäťročný. Ak sa veľa slníme alebo navštevujeme solária, naša pleť omnoho skôr starne. Taktiež akné a nečistá pleť nie je problém len teenagerov. Čoraz častejšie sa stretávame s klientkami, ktoré majú okolo tridsiatky, a prichádzajú s týmto problémom, pretože používajú veľmi veľa nesprávnych krémov s vysokým obsahom silikónov alebo olejov, dôsledkom čoho sa im upchávajú póry, z toho im vznikajú vyrážky, takže vekové obmedzenia by som až tak nepoužívala.

Novinka na trhu

Čo sa týka domácej starostlivosti, tam prichádzame s radom produktov, ktorý korešponduje so štyrmi základnými problémami spomínanými vyššie. Vznikol nám kozmetický rad Antiaging a Brightening. Práve teraz štartujeme predaj týchto radov sérami. Ide o najsilnejšie koncentráty aktívnych látok v produkte na domáce použitie. Postupne budeme pridávať krémy, očné krémy, masky. Jednotlivé rady sa budú rozvíjať a dopĺňať. Pri domácej starostlivosti je veľmi dôležité pravidelne si pleť čistiť, odličovať, používať sérum, krém. Aj keby ste chodili na mezoterapiu každý štvrťrok, pokiaľ nebudete používať doma krémy a nebudete sa doma o seba starať, efekt nikdy nebude tak dobrý, ako ho dosiahnete práve súčinnosťou a pravidelnou domácou starostlivosťou.

“Najlepším riešením je ucelená kombinácia domácej, kozmetickej a medicínskej starostlivosti. To je ENVY Therapy®.

Na záver čo by ste odporučili klientom?

Odporučila by som držať sa systematickosti. Dnes existuje veľmi veľa reklám a produktov, ktoré nasľubujú zázračné efekty. Na základe dlhoročných skúsenosti primárky Kožuchovej a deväťročných skúseností kliniky ENVY môžeme jednoznačne povedať – nič nefunguje lepšie ako systematickosť. Pravidelná starostlivosť o pokožku prináša ovocie. Jedinečnosť systému spočíva v tom, že ho vyvinul kolektív ENVY, odskúšali ho na vlastnej koži a môžu potvrdiť, že efekt zaručene funguje.

Heslo systému ENVY Therapy® je „Krása je veda“.

www.envyklinika.sk     www.vedakrasy.sk   recepcia@envyclinic.sk  www.envymagazin.sk

kontakt: 055/ 676 1666 

Produkty ENVY Therapy nájdete tu:

https://www.envymagazin.sk/sk/eshop/product/envy-therapy-brightening-serum

https://www.envymagazin.sk/sk/eshop/product/envy-therapy-antiaging-serum

- reklamná správa -