Presunúť na hlavný obsah

Lisa Marie Presley

americká speváčka a herečka

Lisa Marie Presley

americká speváčka a herečka
Miesto narodenia:
Memphis, USA
Partner/ka:
Michael Lockwood
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
56
Výška:
160 cm
Znamenie:
vodnár
Povolanie:
americká speváčka a herečka

Štúdium



Lisa Marie Presley navštevovala v detstve veľa škôl, boli to väčšinou internátne školy, niekoľko ich bolo v oblasti LA (medzi nimi John Thomas Dye School). Z jednej internátnej školy bola vyhodená kvôli nelegálnemu držaniu a užívaniu liekov a drog, hlavne kokaínu. Krátko študovala tiež v scientologickej škole v LA.

Kariéra



Lisa Marie vydala debutový album "To Whom It May Concern" 8. apríla 2003. Dosiahol 5. miesto na Billboard 200 albums chart a získal zlato v júni 2003. Lisa Marie napísala všetky piesne (s výnimkou "The Road Between", na ktorej spolupracovala s Gus Black) a spolupracovala aj na hudbe. Pre zviditeľnenie vystúpila na koncerte vo Veľkej Británií, čo jej otec nikdy neurobil.
Prvý singel albumu, "Lights Out", získal 18. miesto v Billboard Hot Adult Top 40 rebríčku a 16. miesto v anglickom rebríčku.
Jej druhý album "Now What" získal 9. miesto v Billboard 200 albums rebríčku a získal zlato v novembri 2005.
Lisa Marie spolu napísala 10 piesní a nahrala cover od Don Henley "Dirty Laundry" (prvý singel albumu, ktorý získal 36. miesto na Billboard 100 AC singles) a "Here Today, Gone Tomorrow" od The Ramones.
Nasledoval ďalší singel "Idiot".
V auguste 2007 vydala nový singel "In the Ghetto", ktorý pôvodne spieva Elvis Presley v 1969. V novej verzii piesne spieva Lisa "In the Ghetto" spolu s otcom, ako duet. So singlom bol zároveň vydaný aj videoklip. "In the Ghetto" dosiahlo 1. miesto v rebríčku predaja iTunes a 16. miesto na Billboard Bubbling Under Hot 100 rebríčku singlov.
V októbri 2009 sa pripojila k speváčke Richard Hawley na javisku v Londýne, aby zaspievali prídavok. Hawley chce pomôcť oživiť jej hudobnú kariéru, a tak spolu začali písať piesne. Lisa Marie texty a Hawley hudbu.
V rozhovore s Oprah Lisa potvrdila, že pracuje na novom albume, ktorý má byť vydaný niekedy na začiatku roku 2011, teda 5 rokov po vydaní "Now What".

Zaujímavosti


V novembri 1975 Elvis Presley pomenoval svoje lietadlo Convair 880 po svojej dcére.

Lisa Marie je členkou scientologickej cirkvi.

Lisa bola niekoľko krát vydatá, jej manžel bol Danny Keough, Michael Jackson či Nicolas Cage, jej súčasným manželom je od 22. januára 2006 Michael Lockwood.