Presunúť na hlavný obsah

Elena Vacvalová

slovenská humoristka a moderátorka
Elena Vácvalová

Elena Vacvalová

slovenská humoristka a moderátorka
Miesto narodenia:
Hnúšťa-Likier, okres Tisovec
Rodinný stav:
vydatá
Vek:
63
Znamenie:
kozorožec
Povolanie:
slovenská humoristka a moderátorka

Detstvo a štúdium

Narodila sa na Gemeri v Tisovci, v učiteľskej rodine. Otec bol riaditeľom, mama učiteľka. Bývali v učiteľskom byte priamo v škole. Na svet prišla ako štvrté dieťa. S o deväť rokov starším bratom má taký malý druhý rodičovský vzťah. A práve jemu sa v čase dospievanie zdôverovala so svojimi prvými dievčenskými problémami a starosťami. Má obrovský zmysel pre humor, iróniu i sebairóniu a takmer vo všetkom jej vedel poradiť. Na strednej škole ju zaujímal basketbal, hádzaná, streľba, hrala školské divadlo, robila školský časopis a rozhlas. Po maturite, keď ju neprijali na VŠMU-odbor herectvo, daľšou alternatívou bola žurnalistika na FFUK. Prišla ponuka do rozhlasových Variácií, práca v televízii, čím sa mi trochu naplnili i herecké ambície, a tak zakotvila v Bratislave.

Kariéra



Filmografia:

1987 Humorikon (TV relácia)

1993 Čo dokáže ulica (TV relácia)

1995 Hazard

1996 Smotánka (TV relácia)

1998 Aj múdry schybí (TV relácia)

1999 Dereš (TV relácia)

1999 Šest statečných

2001 7EDEM s r. o. (TV relácia)

2008 Sedem (TV relácia)

2009 Ordinácia v ružovej záhrade III