Presunúť na hlavný obsah

Jaroslav Halák

hokejista
Jaroslava Halák

Jaroslav Halák

hokejista
Miesto narodenia:
Bratislava
Partner/ka:
Petra Ploczeková
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
38
Znamenie:
býk
Povolanie:
hokejista

Klubová kariéra


Hrať začal v bratislavskom tíme HK Ružinov, v sezóne 2003/04 chytal za HC Slovan Bratislava, pričom hosťoval aj v prvoligovom klube HC Dukla Senica.
V roku 2003 ho draftoval klub NHL Montreal Canadiens ako 271. voľbu v 9. kole vo vstupnom drafte. Sezónu 2006/07 začal na farme Montrealu Hamilton Bulldogs (AHL) a so šiestimi shut-outmi bol najlepším brankárom celej súťaže. Bol nominovaný aj do zápasu hviezd.
Po spomínaných úspešných výkonoch a zranení brankára Cristobala Hueta bol vo februári 2007 povolaný do prvého tímu - stal sa tak štvrtým slovenským brankárom v NHL po Jánovi Lašákovi, Rastislavovi Staňovi a Petrovi Budajovi. V ďalšej sezóne ho poslali do farmárskeho klubu Hamilton Bulldogs, 3. decembra ho povolali do prvého mužstva Montrealu, odohral však len 6 zápasov s bilanciou dvoch víťazstiev. V play off nastúpil dvakrát.
V sezóne 2008/09 bol dvojkou v klube Montreal Canadiens za Careym Priceom. Debut v sezóne zaznamenal 11. októbra 2008 v Toronte. V zápase dostal jeden gól z 25 striel a vychytal Montrealu výhru 6:1. V závere sezóny si vybojoval v klube pozíciu brankárskej jednotky.

Reprezentácia


V roku 2003 získal v ruskom Jaroslavli striebornú medailu na majstrovstvách sveta do 18 rokov a bol vyhlásený za najlepšieho brankára na turnaji.