Presunúť na hlavný obsah

Peter Podhradský

hokejista
Peter Podhradský

Peter Podhradský

hokejista
Miesto narodenia:
Bratislava
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
44
Výška:
187 cm
Váha:
92 kg
Znamenie:
strelec
Povolanie:
hokejista

Kariéra a pôsobenie


Odchovanec Slovana Bratislava, kde odohral svoje prvé dve seniorské sezóny. Hokejový klub NHL Anaheim Mighty Ducks ho v roku 2000 draftoval v 5. kole zo 134. miesta. Odohral tu tri roky, miesto v prvom mužstve si však nevybojoval.
Ročník 2003/04 začal v českých Pardubiciach, dokončil ho v Liberci. Ďalšiu sezónu začal v Třinci, v jej priebehu prestúpil do MsHK Žilina.
V ročníku 2005/06 pôsobil v klube HC Košice, potom nasledoval podpis zmluvy s nemeckým tímom Frankfurt Lions, kde sa stretol s krajanom Petrom Smrekom. Bol najlepším strelcom svojho klubu spomedzi obrancov, keď v základnej časti strelil 17 gólov, pridal aj 19 asistencií.
V ruskom superligovom mužstve Metallurgu Novokuzneck hral v sezóne 2007/08, bol druhým najproduktívnejším obrancom tímu. V máji 2008 ho angažoval ďalší ruský klub Torpedo Nižnyj Novgorod.
V súčasnosti pôsobí v klube New York Islanders .

Na MS 2000 v Petrohrade bol súčasťou tímu, ktorý vybojoval prvú medailu pre Slovensko - striebro. V slovenskej reprezentácii spolu odohral 83 zápasov, strelil 8 gólov. Nosí reprezentačný dres s číslom 37.