Presunúť na hlavný obsah

Adam Rodríguez

americký herec a režisér
Adam Rodríguez

Adam Rodríguez

americký herec a režisér
Miesto narodenia:
Yonkers, New York
Partner/ka:
Ciarra Pardo
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
49
Znamenie:
baran
Povolanie:
americký herec a režisér

Zo súkromia


Adam je synom predajkyne leteniek a riaditeľa americkej exekutívnej komory. Z jednej štvrtiny je kubánec a z troch štvrtín portorikánec. Rodriguez pôvodne dúfal, že bude profesionálnym baseballovým hráčom, ale kvôli zraneniam sa po vysokej škole rozhodol venovať herectvu a hral v divadle pre deti v New Yorku. Pred herectvom, pôsobil ako maklér.

Kariéra


Objavil sa v niekoľkých reklamách, vrátane jednej reklamy pre Coca-Colu. Jeho prvým filmom bol The X-Files.

Neskôr sa objavil vo filmoch: Brooklyn South, Law & Order, Felicity, Roswell (kde si zahral vedľa Brendana Fehra, s ktorým sa opäť stretol v CSI: Miami ) a NYPD Blue.

Tiež účinkoval v niekoľkých videoklipoch, vrátane videoklipu pre Jennifer Lopez z roku 1999, "If You Had My Love", "Busta Rhymes", " Respect My Conglomerate", u Lionela Richieho "I Call to Love ", ďalej u Nicole Richie , Melanie Fiona "It Kills Me", aj u 50 Centa "Many Men" s Rory Cochrane. Adam bol tiež účastníkom Obamovho videa, "Yes We Can."


V roku 2002 sa stal jednou z hlavných postáv CSI: Miami a osobne sa podieľal na režírovaní 16-tej epizódy z 9. série (Hunting Ground).

Rodriguez hral v roku 2009 vo filme Tylera Perryho "I Can Do Bad All By Myself" ako Sandino, spolu s Taraji P. Henson. Tiež hral v menej známom filme zvanom "Love and Debate".

Zahral si aj Bobbyho, Hildinu lásku, v 4-tej sérií "Ugly Betty". Jeho posledným filmom bol zatiaľ "Let The Game Begin".