Presunúť na hlavný obsah

Eric Dane

Herec
Eric Dane

Eric Dane

Herec
Miesto narodenia:
San Francisco, California, USA
Partner/ka:
Rebecca Gayheart
Rodinný stav:
ženatý
Vek:
46
Výška:
185 cm
Znamenie:
škorpión
Povolanie:
Herec

Život


Narodil sa v San Franciscu v židovskej rodine, kde sa mama starala o domácnosť a otec bol dizajnér/architekt. Má mladšieho brata.
Navštevoval Sequoia High School v Redwood City a neskôr San Mateo High School in San Mateo, kde maturoval. Dane bol na strednej škole atlét a hral vodné pólo. Potom ako účinkoval v školskej hre sa však rozhodol, že sa stane hercom.

Známym sa stal najmä vďaka účinkovaniu v televíznej sérií Kliniky Grace, kde hral postavu Marka Sloana, známeho aj ako McSteamy alebo McSexy.

Filmografia


1991 Saved by the Bell

1993 The Wonder Years

1995 Serving in Silence: The Margarethe Cammermeyer Story Married... with Children

1996 Seduced by Madness: The Diane Borchardt Story

1996 Silk Stalkings

1996 Roseanne

1999 The Basket

2000 Zoe, Duncan, Jack & Jane

2001 Ball & Chain

2001 Sol Goode

2001 Gideon's Crossing

2002 The American Embassy

2003–2004 Charmed

2004 Las Vegas

2004 Helter Skelter

2005 Feast

2005 Painkiller Jane

2006 X-Men: The Last Stand

2006 X-Men: The Official Game

2006 Open Water 2: Adrift

2006 Wedding Wars

2006–2012 Grey's Anatomy

2008 Marley & Me

2009–2010 Private Practice

2010 Valentine's Day

2010 Burlesque