Presunúť na hlavný obsah
Real Madrid bez problémov zdolal Granadu
Rodinný stav:
slobodný
Vek:
36
Výška:
187 cm
Znamenie:
strelec
Pozícia:
Útočník
Osobný web:
www.benzema.co

Ďalšie informácie


Je francúzsky futbalový útočník alebo krídelník, ktorý pôsobí v klube Real Madrid a reprezentuje Francúzsko.

Benzema je alžírsko-berberského pôvodu. Je produktom mládežníckej akadémie lyonského veľkoklubu. V jeho prvej sezóne 2004/05 nastúpil vo francúzskej Ligue 1 v piatich zápasoch a zväčša hrával za B tím. O rok neskôr už to bolo 14 zápasov (z toho 1 v Lige Majstrov) a strelil svoje premiérové góly v oboch týchto súťažiach. Jeho hviezda naplno zažiarila v sezóne 2007/08 keď v 37 zápasoch Ligue 1 strelil 21 gólov.

13 marca 2008, predĺžil svoj kontrakt s Lyonom až do roku 2013 s opciou na ďalší rok.[2] Taktiež sa v tomto roku stal najlepším futbalistom francúzskej ligy.

Futbalová legenda Michel Platini o ňom povedal: "Pri zápasoch pracuje skôr s rozumom a nevyužíva iba fyzické predpoklady. Porovnávajú ho s Ronaldom, on je však typ staromódnejšieho futbalistu."Jeho futbalový talent samozrejme nezostal nepovšimnutý ani zahraničnými veľkoklubmi.

Sám Karim sa vyjadril, že jeho vysnívanou futbalovou destináciou je Španielsko, a teda Real Madrid. Benzema má však v zmluve klauzulu o predčasnom odchode za 100 miliónov €.