Presunúť na hlavný obsah

Jean-Claude Van Damme

Herec
Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme

Herec
Miesto narodenia:
Berchem-Sainte-Agathe, Brusel, Belgicko
Partner/ka:
Gladys Portugues
Rodinný stav:
Ženatý
Vek:
58
Výška:
175 cm
Váha:
92 kg
Znamenie:
váhy
Povolanie:
Herec

Kariéra


Už ako jedenásťročný sa pridal k Centre National De Karaté (Národné centrum karate). Po štyroch rokoch tréningu sa dostal do Belgického karate teamu. Jeho štýl pozostáva z kickboxu, shotokan karate, Muay Thai a Taekwonda.
V roku 1982 sa spolu s kamarátom z detstva presťahovali do Ameriky dúfajúc, že sa im podarí stať sa akčnými hviezdami. Po príchode sa živili rôznymi prácami, od pokrývačov kobercov až po vyhadzovačov. Hral v niekoľkých menších filmoch.
Zlomový film, ktorým prerazil, bol Bloodsport. Ten sa stal veľkým trhákom a vďaka nemu s ním štúdio podpísalo zmluvu na ďalšie tri filmy. Medzi Van Dammove najznámejšie filmy patria: Double Impact (1991), Universal Soldier (1992), Hard Target (1993), Timecop (1994), a JCVD (2008).

Filmografia


1984 Breakin

1984 Monaco Forever

1984 Missing in Action

1985 No Retreat, No Surrender

1988 Bloodsport

1988 Black Eagle

1989 Cyborg

1989 Kickboxer

1990 Death Warrant

1990 Lionheart

1991 Double Impact

1992 Universal Soldier

1993 Hard Target

1993 Nowhere to Run

1993 Last Action Hero

1993 Cyborg 2

1994 Street Fighter

1994 Timecop

1994 Kickboxer 4

1995 Sudden Death

1996 Maximum Risk

1996 The Quest

1997 Double Team

1998 Legionnaire

1998 Knock Off

1999 Universal Soldier: The Return

1999 Inferno

2001 The Order

2001 Replicant

2002 Derailed

2003 In Hell

2004 Wake of Death

2004 Narco

2006 The Hard Corps

2006 Second in Command

2006 The Exam

2007 Until Death

2008 The Shepherd: Border Patrol

2008 JCVD

2009 Universal Soldier: Regeneration

2011 Kung Fu Panda 2

2011 Assassination Games

2011 Beur sur la ville

2012 Dragon Eyes

2012 Rzhevskiy vs. Napoleon

2012 Universal Soldier: A New Dimension

2012 The Eagle Path

2012 The Butcher

Zaujímavosti


V šestnástich rokoch bral lekcie baletu, ktorý študoval päť rokov. Tvrdí, že balet je umenie a kto dokáže cvičenie baletu, zvládne ktorýkoľvek iný šport. Celkovo sa ženil päť krát, z toho dvakrát so svojou súčasnou manželkou. Má tri deti, Kristophera Van Varenberga, Biancu a Nicholasa.