Presunúť na hlavný obsah

Ako grilovať v byte?

Recepty

Nekompromisný šéfkuchár Zdeněk Pohlreich predviedol pár receptov, vďaka ktorým môžete grilovať, aj keď nemáte záhradu. Stal sa tvárou značky grilov Weber® a ponúka vám zopár tipov na jedlá, ktoré si môžete pripraviť.

 

Svoje zručnosti v oblasti grilovania predviedol na slávnostnom otvorení značky Weber®  na Slovensku. O kvalite, širokom sortimente grilov a grilovacieho príslušenstva sa prišla presvedčiť aj módna návrhárka Lýdia Eckhardt či filmový a divadelný herec Maroš Kramár so svojou rodinou. 
 
Ak si chcete zaobstarať gril do vášho bytu, máte viacero možností. Gril sa dokonca môže stať aj krásnym doplnkom, pretože si ho môžete zaobstarať vo viacerých farbách, napríklad v modrej, jarnej zelenej, béžovej, a dokonca aj v ružovej. Sú to malé kotlové grily, ktoré bez problémov vpracete do kuchyne.
 
Ak záhradu predsa len máte, môžete sa popýšiť kráľovnou exkluzívnych grilovacích kuchýň: Summit® grilovacie centrum s integrovaným spoločenským priestorom. Skrýva v sebe priehradku na ľad, korenia a ďalšie praktické doplnky pre grilovanie. 
 
Na týchto griloch pripravoval Zdeněk Pohlreich skvelé recepty, ktoré môžete vyskúšať aj u vás doma.
 
Grilované krevety:
 
Čerstvé krevety  umyjeme, rozpolíme na polovice a potrieme cesnakom, petržlenovou vňaťou a opekáme ich na panvici. Zalejeme ich omáčkou pripravenou zo sójovej omáčky, medu, chilli papričiek, koriandru a limetovej šťavy. Krevety premiešame s omáčkou, aby sa chute prepojili a podávame s opečenou bagetkou posypanou parmezánom.
 
Hanger steak so šalátom z pečených paradajok:
Hovädzie predné si okoreníme, osolíme, opečieme z oboch strán, pričom musíme dbať na to, aby nám mäso nezhorelo, aby bolo vo vnútri medium, teda nemalo by byť prepečené. Šalát môžete pripraviť z listových šalátov, ktoré natrháme, ochutíme balsamicovým octom, limetovou šťavou a pridávame  pečene paradajky, ktoré len zľahka opečieme na grile. Takisto pridáme pečenú slaninu a opečené krutóny z bieleho pečiva.
 
Grilovaná jablková štrúdľa:
Lístkové cesto rozvaľkáme, pridáme nastrúhané jablká, hrozienka, škoricu, cukor. Cesto zvinieme do rolády, potrie sa to vajíčkom a 20 min. pečieme na grile. Podávame s omáčkou z vanilkového pudingu, ktorý pripravíme podľa návodu, pričom ho urobíme redší pridaním väčšieho množstva mlieka, dochutíme cukrom a pokojne môžeme do nej pridať svoj obľúbený alkohol.