Presunúť na hlavný obsah

Úspešne navarené... Aj na poslednú chvíľu! Lýdia Eckhardt vám poradí, ako na to

Zábava

Aj vy patríte medzi večne uponáhľané, zaneprázdnené ženy, manželky a manažérky, ktoré si nemôžu dovoliť tráviť za sporákom celé hodiny? Čo však robiť, keď sa váš partner vráti večer domov z práce túžiac po teplej večeri, a vás čaká do rána ešte dôležitá prezentácia a kopa špinavej bielizne? Alebo sa k vám – úplne nečakane - zahlási v piatok večer na víkend svokra?

Máme pre vás tip...Nechajte si poradiť! Inšpirujte sa u uznávanej módnej návrhárky Lýdie Eckhardt,  ktorá aj popri kariére úspešnej podnikateľky už roky s gráciou a šarmom jej vlastným zvláda úlohu vždy dobre naladenej matky, manželky a hostiteľky. Zaujíma vás, ako to robí? O svoj recept na úspech (nielen) v kuchyni sa Lýdia Eckhardt s vami rada podelí vo svojej PRVEJ KNIHE receptov pod názvom „NAVARME SI ÚSPECH“. V chutnej príručke aj pre menej zdatné gazdinky, ktorá má slúžiť ako inšpirácia pre všetky MODERNÉ ŽENY (alias večne zaneprázdnené, pracujúce matky a manželky) nájdete viac ako 90 zdravých, diétnych, ale hlavne rýchlych receptov, doplnených o autorkin vtipný komentár. 

Ak by ste si pod vianočný stromček mali kúpiť len jednu jedinú knihu, určite neoľutujete, ak siahnete práve po jej recepte na úspech (nielen) v kuchyni. Lýdia vám totiž prezradí, ako rýchlo a najmä chutne navariť, a zároveň byť vždy štýlová a plná energie! Ako sama autorka hovorí: „My ženy si predsa musíme pomáhať. A zaslúžime si, aby naše úsilie a snahu, ktorú dennodenne vynakladáme (nielen) v kuchyni, občas niekto ocenil...“

Knižná novinka od Lýdie Eckhardt je už v predaji cez internetový obchod www.andreashop.sk  a internetové kníhkupectvo www.ipark.sk. Od 15.novembra si budete môcť prvú knihu od Lýdie Eckhardt kúpiť aj vo všetkých dobrých kníhkupectvách.

Spoločne s Lýdiou Eckhardt a partnermi prvej knihy (nielen) o varení od Lýdie Eckhardt - značkou Hotpoint, HAKA KUCHE a internetovým obchodom www.andreashop.sk želáme DOBRÚ CHUŤ!

Potrebujete navariť v termíne „LAST MINUTE“? Vyskúšajte recepty od Lýdie Eckhardt

ZAPEČENÉ PAPRIKY

Suroviny:

• 3 veľké (mäsité) papriky - pekné sú farebné

• cca 700 g paradajok

• 1 balenie ančovičiek (aj kapary sú vynikajúce)

• 4 - 5 strúčikov cesnaku

• 2 - 3 lyžice olivového oleja

• hrsť nasekanej bazalky (alebo oregana či petržlenu)

Postup:

- papriky prekrojíme – stopky tiež a nechajte ich tam (ZN: Umenie)

- z paprík vydlabeme vnútro

- paradajky nakrájame na kocky, vsypeme do nich nakrájané ančovičky (3 pruhy si necháme na 

záverečné dozdobenie)

- do paradajkovej zmesi pridáme ešte 3 roztlačené cesnakové strúčiky, ak máte kapary - zliate 

- z vody a dochutíme hrsťou nasekanej bazalky

- premiešame a naplníme polovice paprík (paradajky natlačte, ešte sa trochu spečú), ktoré 

- zvrchu ešte ozdobíme polovicami ančovičiek a na plátky pokrájaným cesnakom

- nakoniec pokvapkáme olivovým olejom

- zapekáme na plechu alebo v sklenenej nádobe na grilovacom programe asi 40 - 50 minút (na 

plech dávam alobal)

- vytečenú šťavu vlejeme po dokončení naspäť do paprík

- podávame s bagetou, ale aj bez všetkého sú výborné

JAHODOVÁ TORTA

Suroviny:

• 1 kg jahôd

• 1 balenie vyvaľkaného lístkového cesta (ak nemáte, vhodné sú aj dlhé piškóty)

• 2 balenia mascarpone (spolu 500 g)

• 2 šľahačky

• 1 balík hobľovaných mandlí

• čučoriedkový džem (alebo aký máte)

• práškový cukor na posypanie a do šľahačky

• mäta na dozdobenie

Postup:

- lístkové cesto (papier, v ktorom je balené, necháte aj počas pečenia, aby ste 

- nemuseli potom drhnúť plech) 

- upečieme na „sucho“ na plechu v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút - 

- predtým ho popicháme vidličkou (ja som ho trochu skrátila, aby sa mi zmestilo do 

alobalového plechu na jedno použitie). (Ak chcete použiť piškóty, tak si ich namočte 

vo vaječnom likéri alebo v sirupovej vode)

- po vychladnutí upečené cesto vložíme do jednorazového alobalového plechu a 

- potrieme výrazným džemom

- vyšľaháme šľahačku s troškou cukru, primiešame mascarpone a na sucho opražené 

hobľované mandle (asi polovicu)

- zmes vysypeme na upečené lístkové cesto, uhladíme a dáme do chladničky aspoň na 

2 - 3 hodiny (ja dávam aj na celú noc)

- keď je koláč stuhnutý, rozstrihneme po bokoch alobalový plech tak, aby alobal ostal 

iba pod koláčom, premiestnime ho na tácku, na ktorej ho chceme podávať

- jahody očistíme a nakrájame na polovicu alebo aj na menšie kúsky a poukladáme 

nahusto na stuhnutú masu

- posypeme práškovým cukrom a ostatnými hobľovanými mandľami (ak máme, 

polejeme aj jahodovou polevou), dozdobíme mätou