Presunúť na hlavný obsah

Neodolateľné špenátové lasagne aj pre tých najväčších „fajnšmekrov"!

Recepty

Jednoduché na prípravu, no výnimočné na tanieri. Tak poďme na to!

Vychutnajte si bezkonkurenčné špenátové lasagne, po ktorých sa bude zalizovať celá rodinka. 

Na prípravu potrebujeme:

  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 3 lyžice olivového oleja 
  • 3 paradajky 
  • 200g paradajkového pretlaku 
  • 200g špenátu 
  • 400g syra ricotta 
  • 25g masla 
  • 50g parmezánu 
  • 250g lasagní
  • 1ks mozzarella
  • 1ks vajce

Príprava vám zaberie pätnásť minút, výsledok stojí za to!

Paradajkovú omáčku pripravíme: Na olivovom oleji opražíme pretlačený cesnak, paradajky nakrájané na kocky, paradajkový pretlak a ochutíme soľou.
Špenát si v miske premiešame spolu so syrom ricottou a osolíme.

Pozrite si: Morčacie rezne za pár minút: Tento elegantný a chutný recept si zamilujete

Bešamelovú omáčku pripravíme: Na masle si opražíme múku, trošku muškátového orieška, osolíme a zalejeme trochou mlieka. Pridáme parmezán, trochu paradajkovej omáčky a celých paradajok, ktoré poukladáme po bešameli a na omáčku porozťahujeme lasagnové plátky po celom plechu.

Pozrite si: Špenátové gnocchi, na ktoré nezabudnete: Rýchly, chutný obed vám vyčaruje úsmev na perách!

K ďalšej vrstve bešamelovej a paradajkovej omáčke pridáme špenát vymiešaný so syrom a vrch opäť pokryjeme lasagnovými plátkami. V tomto postupe pokračujeme, kým nemáme plech plný, s tým, že posledná vrstva bude omáčka, ktorá sa bude nakoniec krásne lesknúť. 

Plech si vložíme do vyhriatej rúry na 45-60 minút. Na 15 minút plech prikryjeme a na zvyšný čas zapečieme lasagne odokryté.

Dobrú chuť!