Presunúť na hlavný obsah

Veľkonočný baranček: Klasická dobrota, ktorá nesmie chýbať na vašom sviatočnom stole

Recepty

Kto by ho nemiloval? Veľkonočný baranček dodá vášmu domovu počas sviatkov jari tú správnu atmosféru. A ešte aj výborne chutí!

Potrebujete:

1 hrnček kryštálového cukru

1 hrnček hladkej múky
2 lyžice rumu
1 prášok do pečiva
1 vanilkový cukor
3 vajcia
1 hrnček polohrubej múky
1 hrnček mlieka

Prečítajte si: VIDEO: Pravdivý príbeh o Veľkej noci, na ktorý mnohí z nás počas sviatkov zabúdajú

Postup:

Všetky suroviny zmiešame v miske dohromady a vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do maslom vymazanej a múkou riadne vysypanej formy baránka. Veľkonočného barana pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 ° C asi 45 minút. Po upečení necháme barana vo forme vychladnúť. Opatrne vyklopíme barana z formy a posypeme ho práškovým cukrom. Hrozienkami nalepíme oči a zaviažeme mu mašľu okolo krku.

Mohlo by vás zaujímať: Jednoduchý nadýchaný cheesecake len z troch ingrediencií: Tento dezert si zamilujete!